Straujuma: Circene, iespējams, pati lūgs viņu atstādināt • IR.lv

Straujuma: Circene, iespējams, pati lūgs viņu atstādināt

24
Ingrīda Circene. Foto: Kaspars Krafts, F64

Viņas vietā pienākumi varētu tikt uzticēti kādam “tehniskam” cilvēkam, kurš nebūšot politiķis

Lēmums par izmaiņām veselības nozares vadībā tiks pieņemts pēc sarunas ar veselības ministri Ingrīdu Circeni (Vienotība) un, iespējams, viņa pati lūgs sevi atstādināt no amata, piektdien sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Šīs sarunas varētu notikt pēc 28.jūnija, jo nākamnedēļ ir paredzēta darba vizīte Briselē, sacīja Straujuma.

“Ministrija bez ministra, sevišķi tik sarežģītā sektorā kā veselība, – to var nedēļu, divas trīs, bet to nevar mēnešiem. Un nevar premjers mēnešiem ilgi pildīt veselības ministra pienākumus,” teica premjerministre.

Vienlaikus viņa vēlreiz norādīja, ka ir neētiski no amata atstādināt slimu cilvēku. “Tāpēc es gribu ar Circenes kundzi izrunāt, cik ilga tā slimība būs, jo, ja viņa vēl mēnesi vai divus slimos, – nozarei ir vajadzīgs ministrs. Nozare, kurā jūs visi gaidāt reformas, nevar strādāt bez ministra, tas ir skaidrs. Protams, tas ir neētiski [prasīt slima cilvēka demisiju], tāpēc es arī vilcinos,” teica premjerministre.

Straujuma arī norādīja, ka nav ne ar vienu diskutējusi par iespēju, ka atlikušos trīs mēnešus līdz Saeimas vēlēšanām Veselības ministrijas (VM) vadību varētu pārņemt pašreizējā ministrijas valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un finanšu jautājumos juriste Daina Mūrmane-Umbraško. “Es arī nedomāju runāt ar cilvēkiem, pirms neesmu vienojusies ar Circenes kundzi par viņas tālāko rīcību,” uzsvēra Straujuma.

Straujuma ir uzņēmusies veselības ministres pienākumu pildīšanu laikā, kamēr ministre Circene atgūstas pēc mugurkaula operācijas un nevar pildīt savus pienākumus. Viņa arī pagaidām neprognozē, kad varētu atgriezties darbā, pastāstīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna. Savukārt Straujuma trešdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam “900 sekundes” atzina, ka Circene varētu turpināt atveseļošanos vēl vairākas nedēļas, ziņo LETA.

Ceturtdien premjerministre pavēstīja, ka jūlija sākumā varētu būt sagaidāmi iespējamie risinājumi jautājumā par veselības nozares vadību. Viņa jūlija pirmajā nedēļā esot iecerējusi tikties ar Circeni, lai runātu par turpmāko rīcību un risinājumiem. “Skaidrs, ka veselības nozarei ministrs ir vajadzīgs,” noteica Straujuma.

Arī partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa sacīja, ka “Vienotības” valde tuvāko nedēļu laikā, visticamāk, lems par turpmākiem soļiem saistībā ar šo jautājumu, gan domājot par premjeri, gan par sabiedrībai tik svarīgo veselības nozari. Āboltiņa arī norādīja, ka piekrīt Valsts prezidenta pozīcijai – nav normāli, ja premjeram ilgstoši jāpilda arī kāda ministra pienākumi.

Neoficiāli izskanējis – ja Circene vēl ilgāku laiku nevarēs atgriezties darbā, viņas vietā pienākumi varētu tikt uzticēti kādam “tehniskam” cilvēkam, kurš nebūšot politiķis.

 

Komentāri (24)

Subi 20.06.2014. 17.55

+++ОБЯЗАТЕЛЬНО ПОСМОТРИТЕ!

Ребята, я чуть с ума не сошла, зашла на 5 минут, заработала 20 баксов, теперь всем советую. Уже и деньги получила на карточку, можно смело работать (авторизация через вк) –> http://vk.cc/2H2F3x

0
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 20.06.2014. 17.40

Ja Circene, iespējams, pati lūgs viņu atstādināt. Kuru “viņu”? Lūdzu nosauciet famīliju! Ja tā viņa ir Circene, tad apsveicu, jūs, virsraksta autor! Kādos filologos esat mācījies, ka nevarat izboksterēt vienkāršu teikumu: “Circene, iespējams, atkāpsies.”

+1
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 20.06.2014. 15.45

Kāds zina, Circene ārstējas Latvijā, vai arzemēs?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu