Rīgā sākas starptautiskais Baltijas baleta konkurss • IR.lv

Rīgā sākas starptautiskais Baltijas baleta konkurss

24
NULL

Galā koncerts 20.jūnijā Latvijas Nacionālajā operā

Otrdien, 17.jūnijā plkst.15 Dailes teātrī sāksies Otrais starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kas Rīgā pulcēs ap 60 dejotāju no 16 valstīm, tostarp ASV, Baltkrievijas, Izraēlas, Japānas, Kanādas, Krievijas, Maķedonijas, Polijas un Vācijas, raksta aģentūra LETA. 

Sacensības Dailes teātrī turpināsies arī rīt, 18.jūnijā, plkst.15. Konkurss norisināsies trijās vecuma grupās: no 12 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem un no 19 līdz 26 gadiem. Latviju pārstāvēs desmit Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. 

Konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs un baletmeistars Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū būs “Grand opera” baleta zvaigzne Sirils Atanasofs no Francijas, Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins, Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova, Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova, Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča un Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis. 

Arī šogad konkurss noslēgsies ar galā koncertu. Tas notiks 20.jūnijā plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā, un tajā uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī viesi: Nīderlandes Nacionālā baleta solisti Viktorija Ananjana, Lī Ventao, Bostonas baleta solists, daudzu starptautisku baleta konkursu laureāts Avetiks Karapetjans, Drēzdenes vadošā soliste Ričardsone Leana, Štutgartes baleta vadošais solists Aleksandrs Zaicevs un Latvijas Nacionālā baleta soliste Evelīna Godunova. Arī šogad konkursa dalībniekus uzvarai iedvesmos otrā starptautiskā Baltijas baleta konkursa mūza – pasaulslavenā baletdejotāja Uļjana Lopatkina.

Vairāk informācijas konkursa mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu