Sprindžuks atgriežas Ādažu mēra amatā • IR.lv

Sprindžuks atgriežas Ādažu mēra amatā

Atkal Ādažu mēra amatā tikušais Māris Sprindžuks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Deputāti izteikuši neuzticību līdzšinējam mēram Zviedrim

Pēc pusgada Ādažu novada domes priekšsēdētāja amatā atgriežas šogad janvārī no šā paša amata gāztais Māris Sprindžuks (ZZS), informē LETA. Piektdien sasauktajā domes ārkārtas sēdē nobalsots par neuzticības izteikšanu pašreizējam novada domes priekšsēdētājam Normundam Zviedrim (Vienotība), kā arī notikušas ārkārtas vēlēšanas.

Sprindžuks amatā ievēlēts ar astoņām deputātu balsīm par, četri koalīcijas domnieki balsojuši pret, bet trīs koalīcijas deputāti uz sēdi vispār nebija ieradušies.

Astoņi Ādažu novada domes deputāti trešdien parakstīja un iesniedza deputātu pieprasījumu par neuzticības izteikšanu pašreizējam Ādažu novada domes priekšsēdētājam Normundam Zviedrim un viņa vietniecei Karīnai Sprūdei.

Lielākā daļa iesnieguma parakstītāju ir “Reģionu alianses” deputāti – Valērijs Bulāns, Jānis Ruks, Kerola Dāvidsone, Liāna Pumpure, Pēteris Balzāns un Pēteris Pultraks. No ZZS neuzticību izteicis arī Zviedra priekštecis Māris Sprindžuks, kurš no amata tika gāzts šā gada janvārī, un Artis Brūveris no “Sadarbības”.

“Reģionu alianse” priekšsēdētāja amatā atkal vēlas redzēt Sprindžuku. Reaģējot uz partijas “Reģionu alianse” trešdien iesniegto pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Ādažu novada domes priekšsēdētājam Zviedris un viņa vietniecei Karīnai Sprūdei (SC), abi izplatīja paziņojumu novada iedzīvotājiem, kurā norāda, ka pašvaldībā ir sākušās pārmaiņas, un aicina opozīciju “nekaitināt ādažniekus”.

“Saņemot vēlēšanās deputātu mandātus, mēs bijām gatavi pārmaiņām, kuras tik ļoti vēlējās ādažnieki, bijām gatavi darbam, un likās, ka esam izveidojuši labu komandu, lai, kopā strādājot, radītu ādažniekiem tādu vidi dzīvei un darbam, lai varētu ar to lepoties. Taču drīz pienāca pirmie brīži, kas liecināja par to, ka daži labprātāk brauc pa “vecajām sliedēm” kopā ar tiem deputātiem, kuri pašvaldībā gadiem pieraduši pie ierastās lietu kārtības. Tādēļ tika pieņemti daži sāpīgi, bet nepieciešami lēmumi par kadru maiņu pašvaldībā, un kādi no komandas mandātus nolika labprātīgi,” teikts paziņojumā.

Sprindžuks Ādažu novada priekšsēdētāja amatā savulaik tika ievēlēts, pārņemot varu no Pētera Balzāna, kura pārstāvētā “Reģionu alianse” 2013.gadā pašvaldību vēlēšanās Ādažos saņēma 40% vēlētāju atbalstu un sešus no 15 pašvaldības deputātu mandātiem. Pats Balzāns par mēru atkārtoti kļūt nevēlējās, tāpēc viņa vietā mēra amatam tika virzīts Valērijs Bulāns (“Reģionu alianse”).

Sprindžukam bija izdevība izveidot jaunu koalīciju no piecām partijām, kuru sadarbība, piemēram, valdības koalīcijā nebūtu iedomājama. Par Sprindžuku mēra amatā nobalsoja trīs deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), pa diviem – no “Vienotības” un “Saskaņas centra”, kā arī pa vienam – no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK un “Sadarbības”. Tādējādi koalīcija izveidota no astoņiem cilvēkiem, kas pārstāv piecas dažādas partijas.

Šā gada janvārī Sprindžuka veidotā piecu partiju koalīcija aizklātā balsojumā nobalsoja par jaunu favorītu – Zviedri -, bet Sprindžukam ar opozīcijas atbalstu bija par maz, lai nosargātu savu amatu.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu