Pašreizējais finanšu ministrs Vilks rudenī atstās politiku • IR.lv

Pašreizējais finanšu ministrs Vilks rudenī atstās politiku

32
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņš nekandidēs Saeimas vēlēšanās un rudenī atstās ministra amatu

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) nolēmis nekandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Līdz ar valdības maiņu viņš plāno beigt darboties valsts pārvaldē un atgriezties finanšu biznesā, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

Lai gan iepriekš vairākkārt izskanējusi informācija par Vilka nesaskaņām ar “Vienotības” vadības kodolu saistībā ar nodokļu politiku un citām problēmām, ministrs par iemeslu aiziešanai min jau iepriekš teikto – viņaprāt, pietiekami ilgo darbošanos politikā. Vienlaikus Vilks esot ļoti gandarīts par paveikto.

Vilks intervijā LTV norādīja, ka svarīgs ir arī atalgojums. Patlaban neesot politiskas gribas risināt ministru atalgojuma paaugstināšanas jautājumus. Viņš uzsvēra, ka pie tik lielas atbildības, kāda ir finanšu ministram, jābūt arī atbilstošam materiālajam nodrošinājumam.

Uz valdībā nostrādātiem četriem gadiem viņš varot atskatīties ar gandarījumu, jo esot palīdzējis valstij noslēgt starptautiskā aizdevuma programmu un ieviest eiro. Savu nākotnes darbu viņš saista ar atgriešanos banku nozarē.

Vilks ir finanšu ministrs kopš 2010.gada 3.novembra. Viņš tika ievēlēts gan 10.Saeimā, gan 11.Saeimā. Pirms pievēršanās politiskajai darbībai Vilks daudzus gadus strādāja “SEB bankā”.

2007.gadā Vilks darbojās valdības izveidotajā Makroekonomiskās situācijas stabilizācijas izstrādāšanas darba grupā, no 2008.gada janvāra līdz 2009.gada martam bija tā brīža Ministru prezidenta Ivara Godmaņa ārštata padomnieks banku jautājumos, bet no 2009.gada marta līdz 2010.gada novembrim bija Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) ārštata padomnieks ekonomikas un finanšu jautājumos.

No 2005.gada maija līdz 2010.gada oktobrim Vilks bija Latvijas Komercbanku asociācijas Ekonomikas un monetāro jautājumu komitejas vadītājs, viņš bijis arī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas padomnieks ekonomikas jautājumos.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu