Veļa svarīgām personām • IR.lv

Veļa svarīgām personām

7
Aida Haidarova savu veļas zīmolu V.I.P.A nodibināja pirms astoņiem gadiem.

Veikali princesēm – arī tā mēdz saukt maziem buduāriem līdzīgos V.I.P.A veikaliņus. Apmeklētājas reizēm netic, ka veļa ražota Latvijā, bet uzņēmīgās liepājnieces Aidas Haidarovas radītais zīmols tikmēr iekaro pat Austrāliju un Japānu

Deviņdesmito gadu vidū Aida Haidarova par naudu, ko bija sapelnījusi juku laikos, Krievijā pārdodot Laumas ražoto veļu, nodibināja savu šūšanas uzņēmumu Bogema. «Tāpat kā daudziem liepājniekiem, arī man veļas tirdzniecība un vēlāk šūšana tolaik bija ne tik daudz bizness, cik izdzīvošanas jautājums,» viņa tagad godīgi atzīst. Tomēr atšķirībā no daudziem Aida nesamierinājās ar sasniegto – tikko radās iespēja, sāka apmeklēt veļas izstādes Parīzē un Maskavā.

2006.gadā viņa izstrādāja savu veļas zīmolu V.I.P.A un nodibināja modes veļas uzņēmumu. Tagad tas savus izstrādājumus tirgo ne tikai Liepājā vai Rīgā, bet arī Sanktpēterburgā un Vīnē. Gada laikā tiek radītas 12 oriģinālkolekcijas, kurās, ņemot vērā dažādos materiālus un krāsu salikumus, kopā ir līdz pat 900 jaunu veļas, mājas apģērbu un peldkostīmu modeļu. Turklāt pēdējā laikā V.I.P.A ražo veļu arī vīriešiem.

Vai uzņēmuma nosaukums V.I.P.A tiešām darināts no visiem labi zināmās abreviatūras VIP jeb Very Important Person? Tāds ir pirmais jautājums, ko uzdodu Aidai Haidarovai. «Varbūt ir drusku ambiciozi, bet ar šo nosaukumu mēs apzināti gribam uzsvērt, ka ikviens pasūtītājs, ikviens klients mums ir šāda sevišķi svarīga persona. Viņi ir paši galvenie.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu