Vai darbinieki Latvijā ir vērtība? • IR.lv

Vai darbinieki Latvijā ir vērtība?

3
Dace Helmane

Tikpat daudz cilvēku, cik apraka Zolitūdes Maxima drupas, ik gadu iet bojā savās darbavietās

Ikviens noteikti ir gatavs apgalvot, ka darbinieki ir vērtība, tomēr biežāk tā šķiet politkorekta atbilde, kas stipri atšķiras no realitātes. Pēdējos 10 gados Latvijā darbavietās ir gājuši bojā vairāk nekā 420 darbinieku, vēl vairāki tūkstoši ir guvuši smagas traumas. Tas nozīmē, ka katru gadu vairāk nekā 40 cilvēku neatgriežas no darba, savukārt katrs piektais no mums turpina sadzīvot ar darbā gūtām veselības problēmām, liecina pētījums par darba apstākļiem un riskiem Latvijā.

Kāpēc pārdzīvojam par Zolitūdes traģēdiju, bet neuztraucamies, kad tikpat daudz līdzcilvēku ik gadu iet bojā, veicot savus darba pienākumus?

Pērn pēc traģiskā notikuma daudzi pēc kara bija ģenerāļi, kuri zināja, kādas kļūdas pieļautas būvniecības procesā. Tomēr gan toreiz, gan tagad rodas jautājums – cik bieži katrs no mums ikdienā nepaliek vienaldzīgs un norāda uz kļūdām saviem darba devējiem vai kolēģiem? Puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka darba apstākļi Latvijā ir slikti, tomēr tikai katrs ceturtais darbinieks savam darba devējam ir ieteicis, kā uzlabot darbavietu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu