Teroristi ieņēmuši Ukrainas armijas daļu Luganskā • IR.lv

Teroristi ieņēmuši Ukrainas armijas daļu Luganskā

33
Prokrieviskie militāristi pozīcijās Luganskā. Foto: EPA/LETA

Uzbrukumā otrdienas vakarā devās vairāk nekā 300 teroristu

Otrdienas vakarā sācies uzbrukums Ukrainas karaspēka daļai Luganskā beidzies ar prokrievisko teroristu panākumu – karavīri esot padevušies uzbrucējiem, trešdienas rītā vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz „RIA Novosti”.

Ziņu aģentūrai par to paziņojis viens no kaujiniekiem: „Visi karavīri padevās. Viņi nostādīti ierindā un tiks lemts, ko ar viņiem turpmāk darīt.”

Arī Ukrainas armijas preses paziņojumā saņemts apstiprinājums, ka „pēc ilgas cīņas ugunsgrēks pilnībā iznīcinājis autoparku un karaspēka daļas štāba telpas, cietušas arī kazarmas”.

Ukrainas armijnieki aizstāvējušies līdz pēdējai patronai. Ukrainas karavīru vidū ir trīs ievanotie, teikts Nacionālās gvardes paziņojumā. Tai pašā laikā teroristu vidū esot ap 20 ievainoto un seši nogalinātie.

Tagad, pēc Nacionālās gvardes ziņojuma, Ukrainas armijas karavīri tiekot pārdislocēti uz drošāku vietu, nevis palikuši teroristu gūstā.

Uzbrukums Ukrainas armijas daļai sākās 3.jūnija vakarā, kad vairāk nekā 300 bruņoti vīri ielenca Ukrainas Nacionālās gvardes milicijas pulka dislokācijas vietu Luganskā.

Bāze tika apšaudīta ar automātiem, ložmetējiem un mīnmetējiem. Kā informēja Ukrainas armijas preses dienests, pēc neilgām pārrunām un Ukrainas armijas atteikuma pakļauties teroristu prasībai nolikt ieročus uzbrucēji sāka šaut uz karavīru nometni no apkārt esošajām dzīvojamām mājām.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu