G7 valstu vadītāji negrasās apspriest jaunas sankcijas Krievijai • IR.lv

G7 valstu vadītāji negrasās apspriest jaunas sankcijas Krievijai

41
Labdarības organizācijas "Oxfam" aktīvisti, uzvilkuši G7 valstu vadītāju maskas, protestē pie Eiropas Padomes mītnes Briselē. Foto: AFP/LETA

Krievijai būs jāizpilda virkne politisku nosacījumu, tai skaitā jāatzīst jaunais Ukrainas prezidents

G7 valstu tikšanās dalībnieki Briselē negrasās pieņemt jaunas sankcijas pret Krieviju, bet gan aicinās Krieviju sākt tiešas sarunas ar Ukrainu, ziņo Dw.de.

Lielā septiņnieka (G7) valstu tikšanās notiks 4. un 5.jūnijā Briselē.

G7 valstu vadītāju tikšanās pirmoreiz notiks bez Krievijas līdzdalības. Kā zināms, G7 valstu vadītāji Krieviju no sava vidus izraidīja pēc Krimas aneksijas un situācijas destabilizācijas Ukrainā.

“Kas attiecas uz jaunām sankcijām pret Krieviju, šādi lēmumi netiek plānoti,” otrdien ziņoja aģentūra AFP, atsaucoties uz avotiem Berlīnē.

Šie avoti norādījuši, ka Ukraina būs G7 valstu vadītāju “darba vakariņu” galvenā tēma 4.jūnijā. Taču galvenā uzmanība apspriedē tikšot pievērsta “turpmāko darbību koordinācijai”.

Avoti arī atklājuši, ka samita dalībnieki Krievijai pieprasīs izpildīt virkni konkrētu nosacījumu – atzīt Ukrainas jauno prezidentu Petro Porošenko, sākt tiešas sarunas ar Ukrainu un pārtraukt destabilizēt situāciju Ukrainas austrumu reģionos. “Krievijai būs jāizpilda savs mājas darbs,” norādījis avots Berlīnē.

Kā izteicies kāds Briseles diplomāts, šīs tikšanās mērķis nav Krievijas sodīšana, bet gan dialogs. Vācijas valdības mērķis joprojām esot Ukrainas krīzes politisks noregulējums.

Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama Polijas galvaspilsētā Varšavā trešdien ticies ar Ukrainas prezidentu Porošenko, ziņo UNIAN. Pagaidām nav zināms, par ko abi valstu vadītāji runājuši.

 

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu