Otrdien Rīgā sāksies mākslas festivāls "Urban Poetry/FreeRiga" • IR.lv

Otrdien Rīgā sāksies mākslas festivāls “Urban Poetry/FreeRiga”

26
NULL

Atklāšana – nakts velobrauciens maršrutā Preses nams-Kaņepes Kultūras centrs-“9K1Nams”-“Brasalona”

Vairākās galvaspilsētas vietās no 3.jūnija līdz 7.jūnijam norisināsies starpdisciplinārs mākslas festivāls “Urban Poetry/FreeRiga”, piedāvājot bagātīgu dzejas un muzikālo programmu, raksta aģentūru LETA.

Festivāls sāksies 3.jūnijā plkst.22 ar nakts velobraucienu maršrutā Preses nams-Kaņepes Kultūras centrs-“9K1Nams”-“Brasalona”, lai galapunktā turpinātos ar Pusnakts dzejas slamu. Pēc pasākuma gaidāms Sabīnas Moores eksperimentālā mūzikas projekta “Waterflower” priekšnesums, kā arī dīdžeju “Mistah Zivs”, “Selffish” un “Bombey” uzstāšanās. 

Savukārt 4.jūnijā plkst.19 Rīgā, Līksnas ielā 26, paredzēts dzejas vakars ar Martu Pujātu, Kārli Vērdiņu, Henriku Eliasu Zēgneru, Arti Ostupu un Ivaru Šteinbergu. Par muzikālo noformējumu gādās Viestarts Gailītis no biedrības “Skaņu mežs”. 

Kaņepes Kultūras centrā 5.jūnijā plkst.19 notiks “Poetry Latvia” dzejas slams, bet plkst.21.30 Ukrainas dzejnieku apvienība “Stan” nodosies “spoken word” improvizācijai ar latviešu džeza mūziķiem. Minēto pasākumu apmeklējums būs bez maksas. 

Festivāla galvenās norises 6.jūnijā un 7.jūnijā plānotas Preses namā, “Totaldobže” mākslas centra jaunajā mājvietā. 6.jūnijā no plkst.13 meistarklasi piedāvās “spoken word” dzejnieks Stīvens Fovlers no Lielbritānijas. Meistarklasei jāpiesakās, rakstot uz e-pasta adresi “[email protected]”. Savukārt vakarpusē “Totaldobže” apmeklētāji varēs iepazīt Moores skaņas instalāciju un spāņu horeogrāfa Abrahama Hurtado un gleznotāja Ata Jākobsona instalāciju “Shouldn’t Cross”, plkst.19 notiks pasākums “Kompass I” – kustības “FreeRiga” manifesta un darbības prezentācija un diskusija par Rīgas tukšo ēku potenciālo pielietojumu, bet no plkst.22 paredzēta “Spoken word” dzejnieka Fovlera uzstāšanās, “Melnā Cauruma” improvizācija ar dzejniekiem Semjonu Haņinu, Fovleru, Henriku Eliasu Zēgneru, elektroakustiķiem Platonu Buravicki un Ģirtu Reiniku, flautisti Sniedzi Prauliņu un foto un video mākslinieci Lauru Prikuli. Pusnaktī gaidāma “Gas of Latvia” uzstāšanās, ko papildinās Katrīnas Neiburgas videodarbi. Savukārt vēlāk pie dīdžeja pults stāsies Mārtiņš Grauds. No plkst.22 programmas apmeklējums būs par maksu. 

7.jūnijā no plkst.17 “Totaldobže” mākslas centrā būs skatāma Moores skaņas instalācija un spāņu horeogrāfa Abrahama Hurtado un gleznotāja Ata Jākobsona instalācija “Shouldn’t Cross”, pet plkst.17.30 paredzēts pasākums “Kompass II”, kura laikā dzejnieku apvienība “Stan” no Ukrainas un Spānijas mākslas centra “Centro Negra” pārstāvji diskutēs par mākslas praktizēšanas iespējām dažādās vidēs – Ukrainā, Spānijā un Latvijā. Plkst.21 sāksies festivāla noslēguma dzejas slams mākslinieka Kaspara Lielgalvja vadībā. Pasākumā piedalīsies “Nakts slama” un “Poetry Latvia” slama finālisti, kā arī Jevgēņijs Mesmers, Miķelis Raudseps, Freds, Jaroslavs Minkins un Olena Ribka no Ukrainas. Sacensības dalībniekus vērtēs literatūras kritiķi Guntis Berelis un Sandra Ratniece. Pēcāk plānota “Ignition Lab” performance, ko spāņu horeogrāfs Abrahams Hurtado un mūziķis Mikels Kasaponsa izveidojuši piecu dienu mēģinājumos kopā ar desmit interesentiem no Latvijas, vēlāk festivāla apmeklētājus izklaidēs MC “Ansis” un “Oriole”, kā arī dīdžeji. No plkst.21 programmas apmeklējums būs par maksu. 

Festivālu rīko “Totaldobže” mākslas centrs, sadarbojoties ar vairākiem aktīviem mūsdienu kultūras punktiem, kas izvietojušies tukšās un neizmantotās ēkās vai pagalmos: Kaņepes Kultūras centrs jau divus gadus saimnieko bijušajā mūzikas skolā Skolas ielā 15, divas pavisam jaunas iniciatīvas – viena no tām tiek veidota daļēji apdzīvotā dzīvojamā ēkā, Līksnas iela 26, otra, ar nosaukumu “Brasalona”, – Mākslinieku savienības darbnīcu pagalmā, Gaujas ielā 5, savukārt “Totaldobže” mākslas centrs šopavasar pārcēlies uz bijušo Preses namu Balasta dambī 3. 

Vairāk par “Totaldobže” mākslas centra aktivitātēm mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu