Piektdien "Gaismas pilī" ar lekcijām uzstāsies fotogrāfi Grants, Epnere un Stakle • IR.lv

Piektdien “Gaismas pilī” ar lekcijām uzstāsies fotogrāfi Grants, Epnere un Stakle

Andreja Granta foto no cikla "Pa Latviju". Līgatne. 2011.

Iepazīstinās ar savu radošo darbību un profesionālo skatījumu

Piektdien, 30.maijā, plkst.18 jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā uzstāsies trīs pazīstami, starptautisku atzinību guvuši Latvijas fotogrāfi – Andrejs Grants, Ieva Epnere un Alnis Stakle, raksta aģentūra LETA. 

Lekcijas laikā fotogrāfi iepazīstinās ar savu radošo darbību un profesionālo skatījumu. Grants (1955) ir melnbaltās dokumentālās fotogrāfijas meistars, autoritāte savu kolēģu vidū un pedagogs, kura studijā mācījušies vairums vidējās un jaunākās paaudzes spējīgāko fotogrāfu. Epneres (1977) foto un video darbi, kas dabiski iekļaujas laikmetīgās mākslas vidē, balstīti dziļā, noturīgā interesē par cilvēku. Toties Stakle (1975) strādā dažādos žanros, brīvi izmantojot fotogrāfijas daudzveidīgos izteiksmes līdzekļus. Viņa ierastie motīvi – distancēti tverti privāti tuvplāni un svešatnīgas ainavas vedina meklēt jēgu ikdienišķajā. 

Lekcija notiks fotomākslas festivāla “Rīgas fotomēnesis” laikā, un tās apmeklējums būs bez maksas. Lekcijas apmeklētājiem lūgums ierasties laicīgi pirms lekcijas sākuma, jo pie ieejas apmeklētājiem jāiepazīstas ar drošības noteikumiem un jāreģistrējas.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu