Karš turpinās • IR.lv

Karš turpinās

4
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA
Indra Sprance

Vai KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks godprātīgi pilda tiesas lēmumu, vai arī pārkāpj to, sabotējot vietnieces Jutas Strīķes atjaunošanu darbā? Šādu jautājumu liek uzdot jauni, līdz šim nepubliskoti fakti, ko noskaidrojis Ir. Premjerministre Laimdota Straujuma, kuras pārraudzībā atrodas KNAB, ieņem nogaidošu pozīciju un paļaujas uz prokuratūras pārbaudi, pēc kuras beigām tiks izlemts, vai sākt KNAB priekšnieka atlaišanas procedūru

Premjerministre to dēvē par cirku, ģenerālprokurors – par ziepju operu. Viņi nekomentē kādas amatieru trupas izrādi, bet gan valsts galveno korupcijas apkarošanas iestādi, kuras devīzē liktie vārdi – «Gods pār varu» – jo dienas, jo vairāk izklausās pēc neveiksmīga joka.

KNAB vadības problēmas, kas visspilgtāk izpaudušās kā priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vēršanās pret vietnieci, nav rimušās līdz ar tiesas lēmumu atjaunot Jutu Strīķi darbā. Vēl vairāk – kopš aprīļa KNAB notiekošas iespējamas nelikumības ir kļuvušas par iemeslu divām prokuratūras pārbaudēm, kuras rosinājuši abi biroja vadības pārstāvji. Šo pārbaužu secinājumus gaida premjere Laimdota Straujuma (Vienotība), lai lemtu, vai ir pamats veidot valdības komisiju, kas ģenerālprokurora vadībā vērtētu biroja priekšnieka atbilstību amatam.

Vai spriedums izpildīts?

Pēc tiesas lēmuma, ar kuru gada sākumā atlaistā Juta Strīķe 10.aprīlī tika nekavējoties atjaunota amatā, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir publiski uzsvēris – kā likumpaklausīgs pilsonis viņš pilda tiesas spriesto. Tomēr Ir noskaidrojis, ka faktiski Strīķe joprojām nav atsākusi savu pienākumu pildīšanu, jo KNAB priekšnieks dažādos veidos liek tam šķēršļus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu