Koalīcija neiebilst pret Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam • IR.lv

Koalīcija neiebilst pret Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam

36
Valdis Dombrovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Straujuma otrdien piedalīsies diskusijā Briselē par EK prezidenta amata kandidātiem

Valdošās koalīcijas partneriem nav iebildumu pret ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) virzīšanu eirokomisāra amatam, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Valdības vadītāja pirmdien informējusi koalīcijas partnerus par gatavību izvirzīt Dombrovski eirokomisāra amatam, un valdības partneri piekrituši šādam lēmumam.

Straujuma sacīja, ka šis jautājums valdībā tiks izskatīts arī kā informatīvais ziņojums, tāpat to pārrunās Saeimas Eiropas lietu komisijā tuvākajā laikā.

Straujuma jau šovakar dosies uz Briseli, lai diskutētu par nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidātiem. Premjerministre rīt, 27.maijā, Briselē piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē.

Tāpat tuvākajā laikā tiks sāktas konsultācijas par to, kādus posteņus varētu ieņemt katras valsts pārstāvis EK. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) jau šonedēļ sāks piedalīties sarunās par komisāru portfeļu iespējamo sadali, piebilda valdības vadītāja.

Līdz ar EP sasaukuma maiņu tiks mainīta arī Eiropas Komisijas vadība. Latvijas kandidātu eirokomisāra amatam izvirza Ministru prezidents.

Straujuma jau iepriekš sacīja, ka lielais vēlētāju atbalsts “Vienotībai” Eiropas Parlamenta vēlēšanās un Dombrovskim kā saraksta līderim ir vēl viens papildu arguments par labu viņa kandidatūrai.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu