Radars Pasaulē • IR.lv

Radars Pasaulē

3
Plūdi Serbijā, Bosnijā un Hercegovinā laupījuši dzīvību vismaz 35 cilvēkiem un sagrāvuši vairāk nekā 100 tūkstošu ēku. Zemes nogruvumi atseguši arī pagājušā gadsimta 90.gadu kara laika mīnu laukus, tāpēc ne velti daudzi šos plūdu postījumus sāk salīdzināt ar karu Bosnijā, kas notika 1992.—1995.gadā

Nedēļas notikumi pasaulē

Krimas tatāri savas tautas deportāciju atceres 70.gadadienā pieņēmuši rezolūciju, pieprasot okupācijas varai pārtraukt diskrimināciju un atzīt Krimas tatāru tiesības uz autonomiju un pašnoteikšanos. Pēc Krimas aneksijas pussalu pametuši vairāk nekā 7000 tatāru.

Vjetnamā notikuši plaši protesti un grautiņi pret ķīniešu ražotnēm. Pagājušajā nedēļā tūkstošiem strādnieku sāka streiku, protestējot pret Ķīnas naftas urbšanas iekārtas nogādāšanu uz Paraselu arhipelāga piekrastes ūdeņiem, bet industriālajā parkā Vjetnamas dienvidos pret Ķīnu naidīgi noskaņotie protestētāji sarīkoja grautiņu un aizdedzināja vairākas ķīniešu ražotnes. Nekārtības ir visai neierasta parādība komunistu pārvaldītajā Vjetnamā.

Armijas komandieris Taizemē izsludinājis karastāvokli, skaidrojot to ar nepieciešamību apturēt politiskās vardarbības eskalāciju. Kopš 30.novembra dzīvību zaudējuši vismaz 25 cilvēki, bet 700 ievainoti. Taizemes Augstākā tiesa šomēnes amatus lika atstāt premjerei Jinglakai Šinavatrai un vairākiem viņas valdības ministriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu