Lembergs būdā • IR.lv

Lembergs būdā

4
Aivars Ozoliņš

Pretrunas koalīcijā par apdraudējumiem valsts drošībai nav novērstas

Premjerministre Laimdota Straujuma pirmdien mīļā miera labad pavēstīja, ka visas pretrunas koalīcijā esot novērstas līdz ar Zaļo un Zemnieku savienības valdes un Ventspils mēra Aivara Lemberga kopīgo paziņojumu, ka NATO ir Latvijas drošības garants, nevis okupants. Taču diezin vai smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Ventspils «zaļais vīriņš» rimsies vaukšķēt pēc pazemojošās iedzīšanas atpakaļ sev draudzīgās ZZS būdā. Specoperācija «Lembergs pret NATO» turpinās.

 Drošības policijas nule publicētajā pārskatā par iepriekšējo gadu līdzās Latvijai bīstamo promaskavisko aktīvistu Benesa Aijo, Ilariona Girsa, Josifa Korena un dažu citu bildēm nav Lemberga fotogrāfijas. Taču aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis ir paziņojis, ka Lemberga izteikumi un rīcība «rada draudus valsts drošībai». Ministrs pat bija posies sasaukt Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdi, lai izvērtētu savas politiskās apvienības ilggadējā partnera Lemberga valstij bīstamās «darbības».

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir pateicis: «Nemānīsim sevi, Lembergs šobrīd necīnās par Ventspils tīrību un kārtību, bet gan vēlas redzēt mūsu Latviju atjaunotā PSRS jeb Eirāzijā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu