FOTO: Lielvārdē demonstrē bezpilota lidaparātus • IR.lv

FOTO: Lielvārdē demonstrē bezpilota lidaparātus

28
Bezpilota lidmašīna Lielvārdes lidlaukā. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri Latvijā uzturēsies divus mēnešus

Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē trešdien notika mediju un viesu diena, kurā Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri demonstrēja bezpilota lidaparātus “RQ7-Shadow”, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

ASV karavīri ir ieradušies Latvijā ar trim „RQ7-Shadow” bezpilota lidaparātiem, lai uzlabotu savietojamību ar Latvijas bruņotajiem spēkiem, informē “Sargs.lv”.

Pilnībā uzpildīts lidaparāts sver ap 180 kilogramu, šim konkrētajam modelim spārnu platums ir četri metri, tas var sasniegt maksimālo augstumu ap 4570 metru virs jūras līmeņa un ātrumu līdz 150 kilometru stundā.

Šis lidaparāts var lidot četras līdz septiņas stundas, no tās videokameras var iegūt fotoattēlus un video, kā arī to var izmantot komunikācijai, uztverot radiosignālus un pārraidot tos tālāk, dodot iespēju sazināties daudz lielākā distancē. Lidaparāts var lidot gan dienā, gan naktī, turklāt naktī filmējot ar infrasarkano kameru.

Mičiganas armijas Nacionālās gvardes 126. kavalērijas pulka bezpilota lidaparātu karavīru vads Latvijā ieradās 7.maijā, lai apmācītu Latvijas bruņoto spēku karavīrus un uzlabotu operacionālās spējas. Vienība uzturēsies Latvijā divus mēnešus un piedalīsies mācībās “Namejs”, “Flaming Sword” un “Saber Strike 2014”. Mācību laikā bezpilota lidmašīnas lidos virs Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē un Ādažu poligona.

Mičiganas Nacionālās gvardes un Latvijas bruņoto spēku sadarbība ilgst jau 22 gadus.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu