Sestdien alus darītavā "Aldaris" koncertēs "Carnival Youth" un "The Sound Poets" • IR.lv

Sestdien alus darītavā “Aldaris” koncertēs “Carnival Youth” un “The Sound Poets”

24
Grupa "The Sound Poets". Foto Dmitrijs Suļžics, F64

Koncerts notiks muzeju nakts ietvaros. Varēs apskatīt arī vēsturisko alus brūzi

Alus darītavā “Aldaris” šovakar no plkst.20 koncertēs grupas “Carnival Youth” un “The Sound Poets”, raksta aģentūra LETA. 

Muzeja nakts viesi varēs apskatīt vēsturisko alus brūzi un dažādas ekspozīcijas, kā arī degustēt jaunās ekskluzīvās alus šķirnes. Alus darītavas durvis būs atvērtas no plkst.14 līdz plkst.23. 

“Aldaris” muzeju naktī piedalīsies jau trešo reizi. Pirmo reizi durvis apmeklētājiem vēršot atjaunotā vēsturiskā alus darītava. 

Grupa “The Sound Poets” tika izveidota 2011.gada vasarā. Tā pieteica sevi ar debijas singlu “Emīlija”, kas bija viena no spēlētākajām dziesmām Latvijas radiostacijās. Arī grupas nākamā dziesma “Kalniem pāri” turpināja iesākto veiksmes stāstu. Grupa ir izdevusi albumu “Tavs stāsts”, kas 2013.gadā saņēma mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” “pop-rock” kategorijā. 

“Indie” grupa “Carnival Youth”, kas arī radusies 2011.gadā, jau paspējusi spēlēt ne vien nozīmīgākajos festivālos Latvijā, bet arī uzstājusies kaimiņvalstīs – Lietuvā un Igaunijā.  26.maijā klajā nāks grupas debijas EP ieraksts “Never Have Enough”. 

Alus darītava “Aldaris” atrodas Rīgā, Tvaika ielā 44. Tās pirmsākumi meklējami 1865.gadā, kad pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava “Waldschlösschen” jeb “Mežpils”. 20.gadsimta sākumā “Waldschlösschen” bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu, par ko liecināja 1906.gadā Rīgā organizētais Eiropas lielāko alus darītāju kongress. “Aldara” nosaukumu tā ieguva publiskā aptaujā 1937.gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu