Sestdien LNO Ingas Kalnas solokoncerts "Bel canto" • IR.lv

Sestdien LNO Ingas Kalnas solokoncerts “Bel canto”

24
Operdziedātāja Inga Kalna. Foto Oļegs Zernovs

Programmā Gaetāno Doniceti, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi un Vinčenco Bellīni opermūzika

Latvijas Nacionālajā operā 17.maijā izskanēs latviešu soprāna Ingas Kalnas koncerts “Bel canto” britu diriģenta Džuliana Reinoldsa muzikālajā vadībā, raksta aģentūra LETA. Programmā būs ietverta Gaetāno Doniceti, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi un Vinčenco Bellīni opermūzika. Koncertā piedalīsies LNO koris un orķestris. LNO izskanēs apjoma ziņā Latvijā vēl nebijis “bel canto” mūzikas koncerts. Kalna dziedās īpaši izvēlētus “bel canto” skaņdarbus, kas Latvijā tiek atskaņoti ļoti reti vai nav dziedāti vispār. 

Šis 19.gadsimta pirmās puses itāļu operās populārais daiļdziedāšanas paņēmiens prasa augstu vokālo virtuozitāti, vieglumu un grāciju. Kalnas balss ir īsts “bel canto” mūzikas instruments. Arī pati dziedātāja atzīst, ka šis vakars viņai būs īpašs un sirsnīgs, jo vairākus gadus vēlējusies dziedāt koncertu, kurā skanētu tikai “bel canto” mūzika. 

Latviešu soprāns Kalna ir pasaulē atzīta izcila vokālās mākslas meistare, kas spoži pārvalda dažādu laikmetu mūziku. Dziedātāja ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Muzikoloģijas un Vokālās mākslas nodaļu, kā arī Lielbritānijas Karaliskās mūzikas akadēmijas Karaliskās augstskolas operas fakultāti. Kalna ir trīskārša Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte , 1997.gadā izpelnījusies Lielbritānijas “Goldberg Operatic Prize”, bet 1999.gadā Lielbritānijā notiekošajā konkursā “Bruce Millar-Gulliver Memorial Trust Award” ieguvusi pirmo vietu. 

Viņas repertuārā ir gandrīz visu slaveno Rietumeiropas komponistu operu liriskā soprāna partijas, kamermūzika un lielās formas skaņdarbi.  Šāgada nogalē Kalna dziedās titullomu Artura Maskata operā “Valentīna”, kas pasaules pirmizrādi piedzīvos 5.decembrī.

Vairāk informācijas operas mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu