Gulbis pirmoreiz karjerā pakāpjas uz ATP ranga 17.vietu • IR.lv

Gulbis pirmoreiz karjerā pakāpjas uz ATP ranga 17.vietu

28
Ernests Gulbis. Foto: AFP/LETA

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par trim pozīcijām un pirmoreiz karjerā sasniedzis 17.vietu.

Līdzšinējo karjeras rekordu Gulbis bija sasniedzis februārī, kad izcīnīja savu piekto ATP vienspēļu titulu karjerā, triumfējot Marseļas “ATP World Tour 250” sērijas turnīrā un pakāpjoties līdz pasaules ranga 18.vietai, ziņo LETA.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Madrides “Masters 1000” turnīrā, kurā sasniedza ceturtdaļfinālu, tomēr, tā kā latvietis pērn šajā turnīrā nepiedalījās, rezultāts ļāvis pakāpties uz jaunu karjeras augstāko vietu rangā.

Šajā nedēļā Gulbis piedalīsies Romas “Masters 1000” turnīrā, kura pirmajā kārtā viņam bija plānots tikties ar pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošo Kei Nišikori, tomēr japānis pēc traumas gūšanas dalību no sacensībām atsaucis. Līdz ar to Gulbis pirmajā kārtā spēlēs ar kādu no kvalifikācijas “laimīgajiem zaudētājiem”, bet otrajā kārtā viņu sagaida mačs ar kādu no kvalifikācijas uzvarētājiem.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 12.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par nepilniem 300 punktiem.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis vienu pozīciju un tagad ieņem 668.vietu, Mārtiņš Podžus atkritis par 12 vietām, kas ļauj ieņem 701.pozīciju, bet Miķelis Lībietis atguvis divas vietas un ieņem 719.pozīciju. Tikmēr Jānis Podžus pakāpies par septiņām vietām un šobrīd ieņem 865.pozīciju.

Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1457.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1508.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2139.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā vienīgās izmaiņas veicis Nišikori, kurš kļuvis par pirmo japāni starp pasaules desmit labākajiem spēlētājiem.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs, savukārt trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices.

Ceturto vietu joprojām ieņem 17 “Grand Slam” titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko spānis Davids Ferrers, bet sestais ir čehs Tomāšs Berdihs. Septītajā pozīcijā joprojām atrodas argentīnietis Huans Martins del Potro, liekot britam Endijam Marejam ieņemt vien astoto vietu, kas viņam ir zemākā kopš 2008.gada.

Nišikori pakāpies par trim vietām uz devīto pozīciju, par vienu vietu uz leju nobīdot Kanādas pārstāvi Milošu Raoniču, bet no desmitnieka izbīdīts amerikānis Džons Isners.

Pagājušajā nedēļā risinājās vienīgi Madrides turnīrs, kurā pēc Nišikori izstāšanās trešo titulu šogad ieguva Nadals.

 

Komentāri (28)

Inese 12.05.2014. 12.04

Ģeniālā latviešu tenisista Ernesta Gulbja panākumu pamatā ir ne tikai dabas dots talants, bet arī lieliskas krievu valodas zināšanas:

“Man ir 160 gigabaiti pilni ar mūziku. Man ir pilnīgi visi ДДТ, Би-2, Мумий Тролль, Аквариум un Nautilus Pompilius albumi – tā ir forša un pareiza mūzika, kas nenotrulina,” stāsta Gulbis.

Savukārt, runājot par literāro gaumi, Gulbis stāsta, ka viņš lasa tikai krievu valodā. “Krievu valoda man liekas daudz bagātāka un skaistāka. (..) Arī lamājos tikai krieviski, jo latviešu valodā nav spēcīgu lamu vārdu. Lamāties krieviski ir jāiemācās!”

0
0
Atbildēt

1

    Ieva Aile > Inese 12.05.2014. 15.08

    Būtu vairāk lasījis latviski un nepiesārņotu galvu ar to krievu popsu,jau būtu pirmais.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu