Pilnīgi citāds 9.maijs • IR.lv

Pilnīgi citāds 9.maijs

45
Georga lentītes 9.maijā. Foto: Jānis Saliņš, F64
Aivars Ozoliņš

Beidzies šā pasākuma divdomīguma laiks

Politiski svarīgākā ziņa Latvijā trešdien izskatījās it kā sīka un necila – “antifašistiskā” pasākuma rīkotāji pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā nedalīšot Georga lentītes. Iemesli esot “tehniski” – tās lentītes viņiem esot beigušās. Taču ir beidzies, pirmkārt, šā pasākuma divdomīguma laiks, un 9.maijs vairs nekad nebūs tāds, kāds bija bijis līdz šim.

Otrkārt, iespējams, šāgada 9.maiju pēc kāda laika atcerēsimies kā būtiska pavērsiena simptomu Putina impērijas atjaunošanas projektā. Ukrainas kampaņā Kremlis nonācis līdz robežai, kad nākamais solis uz priekšu vai atpakaļ var būt pašam režīmam eksistenciāli izšķirīgs.

Doņeckā, kur bija iecerēts šīs nedēļas nogalē rīkot referendumu par atdalīšanos no Ukrainas, iestājusies pata situācija. Nespert nekādu soli Putins vairs nevar, bet spert kādu viņam var nozīmēt zaudēt. Viņš nevar atļauties zaudēt, taču nav pratis formulēt, ko šajā bezcerīgajā pasākumā varētu mēģināt iztēlot par uzvaru. Un nu jau pat Krievijas nedaudzie sabiedrotie izmanto viņa režīmam ideoloģiski svarīgāko datumu, lai demonstratīvi noraidītu viņa agresīvo ārpolitiku.

Vēsts no putinistu bastiona Latvijā – “Saskaņas centra” kontrolētās Rīgas domes -, ka 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa pasākuma rīkotāji nedalīšot Georga lentītes, nāca uzreiz pēc tam, kad trīs no Putina iecerētās Eirāzijas savienības valstīm lika nepārprotami saprast, ka uzskata šo impērijas simbolu par nevēlamu 9.maija pasākumos. Par to paziņoja ne tikai Ukraina, kuru Kremlis mēģina ar spēku iedzīt atpakaļ impērijā, bet arī Krievijas veidotās muitas savienības jau esošās dalībvalstis Kazahstāna un Baltkrievija.

Ukrainā Georga lentes vietā par 9.maija simbolu turpmāk izmantos sarkanu magoni. Kazahstānā Krievijas vēstniecībai ieteikts atturēties no Georga lentīšu dalīšanas 9.maijā. Pat Baltkrievijā Aleksandra Lukašenko jaunatnes organizācija izsūtījusi skolām rīkojumu 9.maijā nelietot oranži melno simboliku.

Tā ir pirmā reize, kad arī Krievijas it kā ciešākās sabiedrotās skaidri pavēsta savu attieksmi pret Kremļa sākto impērijas atjaunošanu. Baltkrievija ANO balsojumā 28.martā bija viena no tikai 11 valstīm, kuras balsoja pret rezolūciju ar nosodījumu Krimas aneksijai, Kazahstāna atturējās. Taču arī Baltkrievija un Kazahstāna nu liek saprast, ka pat tikai Krievijas impēriskuma simboli tām nav pieņemami.

Bet Putins tajā pašā dienā paziņoja, ka aicināšot atlikt 11.maijā ieplānoto “referendumu par neatkarību” Doņeckā. Laiks rādīs, vai tas ir tikai taktisks manevrs vai stratēģiska zaudējuma simptoms.

Diskomforts varas vertikālē

Lēmums šogad Uzvaras parkā nedalīt Georga lentītes un arī netranslēt parādi no Maskavas neesot saistīts ar Ukrainas notikumiem, apgalvo pasākuma rīkotājas biedrības “9maijs.lv” valdes priekšsēdētājs, SC Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks. Vienkārši esot izbeigušies lentīšu krājumi. Turklāt to dalīšana arī iepriekšējos gados neesot bijusi pasākuma svarīgākā sastāvdaļa, viņš uzsver. Un arī militāro parādi no Sarkanā laukuma šogad pie Uzvaras pieminekļa netranslēšot “tehnisku iemelsu dēļ”.

“Mēs katru gadu pasvītrojam, ka esam diferencējušies no visādiem politiskiem aspektiem. Katru gadu pasākums ir veltīts kara upuru pieminēšanai, veterānu pieminēšanai un apbalvošanai,” Baraņņiks stāsta. SC vēlētājiem tā varētu būt ļoti mulsinoša vēsts.

Nudien, katru gadu līdz šim varēja ērti saplūdināt “mūsu vectēvu” un “dižās uzvaras” godināšanu ar lojalitātes un atbalsta izrādīšanu Krievijas politikai. Vairs nevar. Ja vēlēsies 9.maijā svinēt tikai uzvaru pār nacismu Otrajā pasaules karā (ko visa Eiropa atzīmē 8.maijā) un godināt kritušo piemiņu (ko katrs var darīt jebkurā datumā), tad, dodoties šajā dienā pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā, būs īpaši jāpasaka, ka nesvin arī Krievijas agresiju Ukrainā, Krimas aneksiju un impērijas atjaunošanu. Un tieši Georga lentīte tagad kļūst par atšķirības zīmi starp Krievijas impēriskās politikas atbalstītājiem un “tikai” Otrā pasaules kara beigu atzīmētājiem.

Pirms nedēļas Krievijas mediji ziņoja, ka Putins 9.maijā uzreiz pēc “uzvara parādes” Maskavā varētu apmeklēt arī parādi karabāzē Sevastopolē anektētajā Krimā. Apmeklēs vai neapmeklēs, taču Kremlim 9.maijs tagad ir arī agresijas un suverēnu valstu teritoriju sagrābšanas svinības. Bet jaunā Krievijas imperiālisma simbols ir 2005.gadā pirmoreiz 9.maijā izmantotā Georga lentīte.

Vislabāk to paskaidrojis Kremļa rupora “Rossija Segodņa” galvenais propagandists Dmitrijs Kiseļovs: “Tagad lentīte ieguvusi otro dzīvību (..) 2005.gadā tā bija mūsu iepriekšējo uzvaru simbols, mūsu tēvu un vectēvu varoņdarba simbols, bet šodien tas ir pilnīgi cits simbols – jaunās Krievijas simbols.” “Zināmā mērā Georga lentīte pārvēršas atšķirības zīmē,” viņš uzsvēra un precizēja, ka tā simbolizējot arī solidaritāti ar prokrieviskajiem separātistiem Austrumukrainā.

Droši vien arī šogad 9.maijā melni oranžās lentītes pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā un citur Rīgā ņirbēs lielā skaitā. Jaunie simbola skaidrojumi un SC politikas precizējumi nākuši ļoti strauji, un ir vajadzīgs laiks, lai tos apjēgtu. Taču lentītes valkātājiem būs jāsāk domāt, ko īsti viņi grib pateikt ar tās demonstrēšanu.

Vēl jo mulsinošāks viņiem varētu būt fakts, ko to darīt liek nevis kādi vietējie “fašisti”, bet gan disciplinētais Kremļa varas vertikāles vietējais posms “Saskaņas centrs”, kura apakšorganizācijas lēmums nedalīt šādas lentītes ir netiešs, taču nepārprotams signāls, ka vismaz šogad 9.maijs Latvijā vēl nebūs Krievijas jaunu teritoriālu iekarojumu svinēšana vai iegansts Latvijas iekšējās situācijas mērķtiecīgai saasināšanai.

Ušakovs draudzīgi šķeļ

Divkosīgajam “tautu vienotājam” un “dzīvosim draudzīgi” sludinātājam Nilam Ušakovam vajadzēs krietni piepūlēties, lai neļautu sašķelties nu jau arī saviem lojālistiem. Viena no receptēm ir labi pārbaudīta – vienot tos pret “fašistiem”.

Dienu pirms Baraņņika paziņojuma par “tehniskajām” problēmām ar Georga lentītēm Ušakovs izspēlēja kārtējo “draudzīgo” sabiedrības šķelšanas provokāciju – aicināja premjerministri Laimdotu Straujumu deleģēt valdības pārstāvi pasākumam pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā. Proti, faktiski piedāvāja Latvijas valdībai paust atbalstu Krievijas impērijas atjaunošanai. “Izlikties, ka desmitiem tūkstoši cilvēku, kas svin Uzvaras dienu 9.maijā, neeksistē, ir tuvredzība,” demagoģiski pavēstīja Ušakovs, kura partija jau nākamajā dienā pateica šiem it kā “desmitiem tūkstošu”, ka viņiem būs jāizvēlas, ko īsti tie 9.maijā svin.

Mērķis, nav šaubu, ir turpināt šķelt Latvijas sabiedrību, kuru viņš aicina saliedēties. Latviešiem šāds piedāvājums valsts valdībai var uzdzīt tikai papildus nepatiku pret tiem, kuri šajā dienā dodas pie Uzvaras pieminekļa. Bet saviem atbalstītājiem Ušakovs piedāvā justies vēl vairāk atstumtiem no valdības, kurai viņi tātad “neeksistē”.

Putins Maskavā, iespējams, piebremzē Austrumukrainas aneksiju, un Rīgas dome rīkojas atbilstoši – ne tikai lentītes nedalīs, bet arī neatļaus 9.maijā plānoto “krievu gājienu” pāri Akmens tiltam. Pagaidām gan tas nozīmē tikai to, ka Kremlis nepastiprinās saspīlējumu Latvijā, kamēr nav ticis skaidrībā, ko darīs Ukrainā.

Taču atbildoši Krievijā izstrādātajai un arī Latvijā pašlaik īstenotajai “jaunās paaudzes kara” doktrīnai (par to plašāk – žurnāla “Ir” šīs nedēļas numurā) šis “permanentais karš” par cilvēku prātiem un politisko ietekmi ienaidnieka teritorijā Latvijā turpināsies, ja arī pagaidām netiks eskalēts līdz nākamajai fāzei.

 

Komentāri (45)

dinalilisone 11.05.2014. 08.49

Mjā, tās Jura (Georga) lenteles tads kremļa ideoloģijas un vidusmēra krieva nacionālās pašapziņas šizofrēnijas piemērs. Caru ar visu ģimeni nežēlīgi nogalināja, bet cara armijas simboliku glorificē kaut savā laikā tas bija apbalvojums par drosmigu cīņu t.sk. pret boļševikiem.

Pēc Krimas un Doņeckas apgab. notikumiem tās cilvēku apziņā paliks kā kremļa okupantu simbols. Tadēļ pat putleram itkā draudzīgās valstis no tām vēlas distancēties…

+23
0
Atbildēt

0

dro 11.05.2014. 11.54

No Delfiem:

Nez kāpēc Krievijas politiskā varas “elite” tajos pretīgajos, fašistiskajos Rietumos izglīto savus bērnus piemēram :

Putina meita Jekaterina dzīvo Vācijā,meita marija Nīderlandē,

Premjera Medvedeva dēls Iļja gatavojas studēt ASV Masačusetsas universitātē,

ārl.min. Lavrova meita Jekaterina dzīvo un mācās ASV un plāno arī tur palikt,

Domes vicespīkera Žeļeznaka 3 meitas mācās un dzīvo Londonā un Šveicē,

Domes vicespīkera A.žukova dēls Pjotrs mācās Londonā,

Domes vicespīkera S.Andenko meita mācās un dzīvo Vācijā utt.

Ko Jūs ,mīļie,ļautiņi domājat par šādu Krievijas poltiķu divkosību. Laikam tik tālu samelojušies,ka zaudējuši realitātes izjūtu! Nabaga tauta,kura viņiem tic kā politiskajiem līderiem,kas savā būtībā ir politiskie bandīti apģerbuši jaunākās modes dārgākos uzvalkus!?!

http://www.delfi.lv/news/world/other/kisineva-atgrieztaja-lidmasina-atradies-krievijas-kulturas-ministrs-medinskis.d?id=44477524#ixzz31OZeuIm7

+22
0
Atbildēt

3

    Amis > dro 11.05.2014. 12.12

    Arī krievu “kuļturas” mīlētājs, Šļesers, savus defektīvos dzinumus, iedzimtos homoseksuālistus, nogādā uz Rietumiem

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > dro 11.05.2014. 22.38

    Šo bērniņu tēvi vicina atomisko vāli ar kuru bliezīs pa šīm pilsētām. Naivie rietumnieki tic.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > dro 12.05.2014. 01.27

    Nabaga tauta,kura viņiem tic kā politiskajiem līderiem,kas savā būtībā ir politiskie bandīti apģerbuši jaunākās modes dārgākos uzvalkus!?!

    ****************

    Izlasi M.Jurjeva grāmatu “Trešā impērija”… tur ir atbilde. Viņi tic, ka iekaros visu eiropu un izveidos eiroāzijas impēriju.

    15.nodaļa

    …И еще я говорил вам, что никак не скажешь, что Америка входит в наши естественные границы – а вот Европа входит. Мы евразийская держава, наследники великих евразийских империй – Римской, Византийской, Монгольской и Российско-Советской, и мы должны завершить многовековое евразийское дело – объединить в одной империи всю северную Евразию, от Атлантического до Тихого океана

    http://royallib.ru/read/yurev_mihail/tretya_imperiya.html#0

    +4
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 11.05.2014. 00.09

Par Ukrainu nerunāsim,no raksta izriet, ka Baltkrievijā un Kazahijā Georga lentīšu lietošana tiek uzskatīta par nevēlamu. Abās valstīs to vadītājiem šī simbola jēga ir skaidra un arī attieksme pret putinistu tieksmi vēlreiz pārdalīt esošo varu starp Minsku, Alma – Atu un Kremli ir nepārprotama. Kas šajā sakarā notiek Latvijā? Kurš veido iekšpolitisko klimatu mūsu valstī? Saeimas valdošā koalīcija, valdība, jeb SC un Rīgas dome ar Ušakovu, vai drīzāk Putinu priekšgalā? Kam tad Latvijā bija jānobremzē šo lentīšu dalīšana – LR Saeimai, vai Putinam – Ušakova izpildījumā. Par ko priecājamies? Par kremlinu kārtējiem manevriem?

Katru gadu Latvijā 9. maijs un līdzīgi datumi tiek gaidīti ar satraukumu – kas nu tagad būs? Katru gadu pēc 9. maija atviegloti nopūšamies, proti, nav tik traki – “пронесло” :) Vai tā sevi cienošai valstij ir normāla situācija? Domāju, ka nē…

Kādi bija motīvi tam, ka šogad 9. maijā netika dalītas lentītes – Putina ” globālie manevri”, vai vēlēšanu tuvums Latvijā un SC mērķis iekļūt valdībā – tas nav svarīgi. Svarīgi ir tas, ka neskatoties uz to, ka šī simbola jēga ir pilnīgi skaidra, aizliegums to lietot LR publiskajā telpā nav nācis no mūsu Saeimas, nelietot šo simbolu – šāds rīkojums nāca no putinistu nometnes. Viņi pieņem lēmumus, bet mēs priecājamies par ” pavisam citādu 9. maiju”, dīvaini sanāk :)

+23
-4
Atbildēt

22

    ligakalnina > buchamona 11.05.2014. 11.01

    O. Praskovecu galīgi neuzskatu par Latvijai nelojālu cilvēku, ne visam, ko viņa saka, var piekrist, bet, ja sāksim arī tādus cilvēkus uzskatīt par ienaidniekiem, tas liecinās tikai par mūsu šaurpierību, nevis par ko citu, un mūsu sovjetisko pagātni un mentalitāti.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > buchamona 11.05.2014. 09.59

    dzeris49 Pasludināt visus tos, kas svin 9 maiju, par ienaidniekiem

    ===================

    Rusistiem un staļinistiem, 9. maija svinētājiem, nav vietas uz mūsu mīļās planētas. Katrs no tiem fašistu izdzimteņiem ir vainojams desmitiem miljonu skaistu, gudru, labsirdīgu un veselīgu eiropiešu nāvēs.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 11.05.2014. 06.42

    R.A. Viņi pieņem lēmumus, bet mēs priecājamies par ” pavisam citādu 9. maiju”, dīvaini sanāk

    —-

    Manuprāt, nekā dīvaina tur nav. Kas maksā, tas pasūta mūziku Krievijas protektorātā.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 12.05.2014. 13.25

    Un vēl, Andrej… vai esat dzirdējis frāzi: Jo ir rakstīts: es sitīšu ganu, un ganāmpulka avis izklīdīs.

    Var pienākt diena, kad mums būs jātiek galā pašiem, jo lielie un stiprie būs aizņemti ar savām problēmām.

    Vai būtu prātīgi atkal uzkāpt uz tā paša grābekļa cerot un gaidot palīdzību no kāda stiprāka? Mums pašiem ir jābūt gataviem izmantot savus iekšējos resursus, kā to dara japāņu bites. Vai arī būs tāpat, kā eiropas bitēm.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > buchamona 11.05.2014. 11.10

    dzeris49

    Nevienam smirdīgam interventam Latvijā nav tiesību izteikties, viņš var integrēties cilvēku sabiedrībā, vai distancēties. Kamēr vēl var.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 12.05.2014. 13.13

    to Andrejs

    Mana komentāra galvenā doma ir tā, ka nepieciešama rīcība. Jūs savukārt mēģinat atrast attaisnojumu lai neko nedarītu.

    Andrejs saka: kurā portālā pulcējas tie, kas pieņēmuši “Eiropas vērtības”?

    Vai esat padomājis, kā viņiem šādu vietu palīdzēt izveidot?:)

    Rēzeknē likvidē pašvaldības policiju…

    Rezultātā kārtības nodrošināšana pilsētā pasliktināsies. Kam tas ir izdevīgi?! Vai tiešām neviens neiebildīs?!

    Krievija sūta ziņu arī amerikāņiem. Georga lentas krāsas jau arī Ņujorkas debesīs.

    http://www.turnerradionetwork.com/news/474-pat

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 11.05.2014. 13.14

    to riņķī apkārt

    Šeit uzskatāmi var redzēt, kāda ir ierastā Eiropas prakse:

    Eiropas bites tiek iznīcinātas viena pēc otras, 30 000 pret 30 uzbrucējiem.

    Vai tas neatgādina pašlaik notiekošo Krimā un visā pārējā Ukrainā?!

    http://www.youtube.com/watch?v=8YP-o9JAH78

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 11.05.2014. 12.57

    to riņķī apkārt

    Katru gadu Latvijā 9. maijs un līdzīgi datumi tiek gaidīti ar satraukumu – kas nu tagad būs? Katru gadu pēc 9. maija atviegloti nopūšamies, proti, nav tik traki – “пронесло” :) Vai tā sevi cienošai valstij ir normāla situācija? Domāju, ka nē…

    *****************

    Piekrītu! Situācija nav normāla…Jā, bet ko darīt?!

    Manuprāt ir JĀSTIPRINA latviešu vājā puse (neminēšu kura tieši, jo pēc video noskatīšanās paši sapratīsiet:D)!

    Mācīsimies no Japāņu bitēm, kuras rada 75 – 80 grādu temperatūru!

    http://www.youtube.com/watch?v=K6m40W1s0Wc

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 12.05.2014. 06.18

    -> andrejs

    To portālu redz tikai “īstenie eiropieši” :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 11.05.2014. 22.28

    tara Jā un vēl…jāsecina, ka situācija pašlaik ir īpaši labvēlīga Latvijai, jo krievi ir sākuši dalīties. Tie, kuri ir pieņēmuši Eiropas vērtības un tie, kuri nē.

    ———————————

    kurā portālā pulcējas tie, kas pieņēmuši “Eiropas vērtības”?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 11.05.2014. 09.10

    Dzeris. Un par to 9 maiju – tur arī ir dažādas kategorijas, viena ir tāda, kam tas tiešām ir lielākie svētki, bet, galīgi ne visi viņi ir kādi Latvijas valsts ienaidnieki… +++ Piedod, bet šinī gadījumā Tavi un Ušakova skaidrojumi par to, kas ir 9. maijs sakrīt mats matā :))

    Tad jau, “solīduma” pēc, :) vajag piesaukt tam visam klāt vēl Olgas Procevskas ” pētijumu” par to, kas Latvijā ir 9. maijs un nonākt pie secinājuma, ka 9. maiju svin mūsu draugi un līdzgaitnieki :))

    Bet, ok, beigsim par 9. maiju. No manas puses jautājums bija, cik lielā mērā mēs veidojam iekšpolitisko klimatu Latvijā un cik bieži mums nākas ” rīt krupjus” un tikai samierināties ar to, kas notiek mūsu mājās ?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 11.05.2014. 13.02

    Jā un vēl…jāsecina, ka situācija pašlaik ir īpaši labvēlīga Latvijai, jo krievi ir sākuši dalīties. Tie, kuri ir pieņēmuši Eiropas vērtības un tie, kuri nē.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 11.05.2014. 08.40

    Sveiciens un, kā saka vācieši, veiksmīgu visiem atlikušo nedēļas nogali :) Biju iekritis visādās saimnieciskās klapatās, jurģi un tādā garā :)

    Bet, ja par Georga lentīti, tad, acīm redzot, nesaliku pareizos akcentus savā komentārā, jo galvenais jau nav tas, vai šī gada 9. maijā kremlini Latvijā lietoja, vai nelietoja šo mūsu valsts ienaidnieka simbolu. Galvenais jautājums ir, cik lielā mērā mēs – tas ir tie, kurus LR Saeimā vēl šobrīd pārstāv valdošā koalīcija, jūtamies kā situācijas noteicēji Latvijā un cik lielā mērā mēs jau esam kļuvuši par dažādu Latvijai svarīgu politisku notikumu pasīviem vērotājiem?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 11.05.2014. 14.03

    Dzeri, tev:

    “Примите как факт: гуманистическое ожидание, что все люди умные и с ними можно договориться, — это иллюзия. Ум, конечно, у каждого индивидуальный, но если его взяла в пользование система, он становится частью этой системы. А с ней договориться нельзя.

    Белорусский партизан”

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 11.05.2014. 12.02

    dzeris. O. Praskovecu galīgi neuzskatu par Latvijai nelojālu cilvēku

    ___________________

    O. Procevska no Lindermaņa neatšķiras daudz vairāk kā Gebelss no Himlera:)

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 11.05.2014. 01.19

    Man patika pāris bildes – suņi ar kolorādu lentēm. Varētu teikt – visi Latvijas suņi 9.maijā pulcējās pie Lielā Pārdaugavas Mieta. Varu iedomāties, kā tur šodien smird.

    Labi, ka RA atkal ar mums.:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > buchamona 11.05.2014. 00.22

    Šoreiz nu ir tā retā reize, kad jums nepiekrītu. Nevajag neko aizliegt. Iespējams, pat alēšanos vajag ierobežot tikai galējos variantos, kad apdraud kādu no malas. Aizliegums rada iespaidu, ka kādu te “apspiež”.

    Lai apsprauž kaut priekšu un pakaļu ar tām vabuļu lentēm, aizlej ģīmi un parāda, kas ir kas. Aizliegt to nudien nevajag, labāk dokumentēt un ziņās parādīt šo “svinētāju” patieso seju (ja to tā var nosaukt). Jo vairāk jo labāk, un noderīgajiem rietumu idiotiem arī aizsūtīt, jūtūbē publicēt utt., utt.

    Šoreiz gan ušaks paspēja pirmais:) Saprot, ka tagad izteikti prokrieviska pozīcija nenāks par labu.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 11.05.2014. 10.35

    Dzeri….Un taisni par to jau arī rakstīju – mēs esam noteicēji tik tālu, cik tālu varam būt noteicēji..+++ pagaidām jau nu spēka un varēšanas mums pietiek, lai veidotu valsti tādu, kādu vēlamies to redzēt, pie nosacījuma, ja paši varam vienoties par to, kādā Latvijā vēlamies dzīvot.

    Ušakovs ik pa laikam piesauc tādu jēdzienu, kā pašlepnums, kura saknes ir meklējamas viņu staļinistiskajā pagātnē. Ja mēs visu to tā vienkārši varam pieņemt, tad jau viss kārtībā.

    Tā pati manis piesauktā Olga Procevska kādā no radio rīta intervijām izteica domu, ka latvieši Latvijā uzvedas kā zīlonis istabā :) Acīm redzot, lai radītu vēl konfortablākus apstākļus mūsu “līdzcilvēkiem,” mums ir jāpieraujas vēl vairāk :)

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 11.05.2014. 09.18

    Neko nevaru darīt, ja mans viedoklis, kaut kur, saskan ar Ušakova viedokli, kaut, to neesmu lasījis, bet, tāpēc vien no tā neatteikšos.

    Un taisni par to jau arī rakstīju – mēs esam noteicēji tik tālu, cik tālu varam būt noteicēji, var jau par to vaimanāt, var pārmest politiķiem, bet, tāds ir realitāte, ņemot vērā situāciju valstī

    Pasludināt visus tos, kas svin 9 maiju, par ienaidniekiem, un sacelt “patriotisko” histēriju, līdzīgi, kā tas notiek Krievijā, ir vēl sliktāks variants, pie kam ne visai raksturīgs Eiropai.

    Es atbalstu ZanE viedokli – tam vienkārši nav jāpievērš uzmanība..

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 11.05.2014. 08.56

    Pirmkārt, aizliegt to lentīti būtu ārkārtīgi muļķīgi, kurš tad to spētu izkontrolēt, un ko tad iesāktu – policijai būtu jāskraida apkārt un jāņem nost tās lentītes, plus vēl jāizraksta kādas soda naudas, vai ko līdzīgu, ko aizliegt var tikai, ja tu esi pārliecināts, ka vari šī aizlieguma ievērošanu izkontrolēt.

    Un par to 9 maiju – tur arī ir dažādas kategorijas, viena ir tāda, kam tas tiešām ir lielākie svētki, bet, galīgi ne visi viņi ir kādi Latvijas valsts ienaidnieki, otra kategorija ir dažādi provokatori.

    Un tas, ka, šoreiz, tās lentītes nedalīja , jo SC to, zināmu iemeslu dēļ, to negribēja, galīgi nav mūsu valsts un politiķau vājuma izpausme, ja reiz viņi to nedarīja, tad, acīmredzot, spiesti rēķināties ar Latvijā valdošo noskaņojumu un attieksme pret šīm lentītēm, un tas ir absolūti pozitīvs fakts, neredzu iemeslu šeit apsūdzēt Latvijas politiķus, tipa, kāpēc viņi to sen neizdarīja, tas vienkārši bija nereāli, kā jau minēju, un pesimismam te nav pamata.

    Vispār, tie, kas apsūdz Latvijas politiķus kādā nekonsekvencē, vājumā, utt., tipa, vajag parādīt, kurš te saimnieks, utt., manuprāt, neizprot reālo situāciju valstī, kur ir trešdaļa krievvalodīgo, un, patīk vai nepatīk, ar to jārēķinas, manuprāt latviešu politiķu attieksme pret valodas jautājumu, 9. maiju, utt., ir izsvērta un adekvāta, tāda, kāda ir iespējama mūsu situācijā.

    Cita lieta, mūsu specdienestu attieksme, kas ir vairāk, kā tizla, Reiniks paziņo, kuras organizācijas ir pretvalstiskas, tai pat laikā, kaut kā nav dzirdēts, ko īsti viņš dara, lai tās neitralizētu, un taisni par to politiķiem būtu jādomā, par notiekošo KNAB, DP, utt, un, vai tās iestādes vispār strādā valsts labā.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 11.05.2014. 00.40

    …sveiks, Riņķī apkārt!…sen neesi manīts…

    …bet…Taviem pārmetumiem valdībai par lenteņu dāļāšanas ierobežošanu – nepiekrītu….šeit dzīvojošie lenteņu fani darīs visu par spīti, ja ko aizliegs…un pareizi, ka valdība to ignorēja…tagad lenteņu aprindās sākās apjukums – stulbi izrādīties, ja par viņiem smejas, vēl stulbāk apkārties ar lentēm, ja ar to nevar ieriebt, pārkāpjot valsts amatpersonu prasību…

    …manuprāt, vispareizākais būtu ignorēt šo pasākumu – nerādīt, nestāstīt, netranslēt – pilnīga ignorance!…un tas ir atkarīgs no masu medijiem, jo…nepatīkami pārsteidz to aktivitātes un tiešraides visas dienas garumā, visos ziņu izlaidumos, raidījumos, apskatos, rakstos un i-neta portālos…. vairāku nedēļu garumā tiek apzelēts viens notikums, kas ir pilnīgi nelietderīgi….priekš kam?…kuru tas interesē?….kāpēc tāda aktivitāte no MM puses nav jūtama (izņemot 11.un 18.novembri) pie Kalpaka pieminekļa, Lestenē, Latvijai svarīgos Brīvības cīnītāju atceres brīžos ?…

    …ja ignorēsim, tad nebūs kam par spīti izrādīties, jo tagad tas “priekšnesums” pārvērsts par sava veida atriebes akciju, lai parādītu – redz, kā mēs jums “iegriezām”…

    …ignore!…punkts!…

    P.S. …piedod, Raicha, kamēr rakstīju – Tu jau paspēji izteikt līdzīgu viedokli…. :)

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > buchamona 11.05.2014. 00.57

    zanE

    Viedoklis nav privātīpašums:) Bet ažiotāža pirms 9.maija pat latviskajos medijos sit nevajadzīgi augstu vilni. Var jau saprast, medijiem jāraksta un jārunā par to, kas publikai interesē, un šis temats, neapšaubāmi interesē.

    >>>redz, kā mēs jums “iegriezām”… >>>

    Pilnīgi piekrītu. Jo tie visi auto ar tanku stobriem, “na berļin”, krievijas karogi ir tieši tam domāti, lai izrādītos un radītu latviešos (un varbūt kādā lojālā cittautietī) diskomforta sajūtu – nu tāpat, kā ločMelis un aņka-duņka šeit, IRā.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu