Grupa „Aarzemnieki” šovakar cīnīsies par vietu Eirovīzijas finālā • IR.lv

Grupa „Aarzemnieki” šovakar cīnīsies par vietu Eirovīzijas finālā

32
Latvijas pārstāvji Eirovīzijā - grupa "Aarzemnieki". Publicitātes foto

 

Latvijas grupa „Aarzemnieki” šovakara, 6.maijā, mirkli pēc plkst. 22 kāps uz Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves, lai kā otrie 16 valstu konkurencē cīnītos par vietu finālā 10.maijā.

Eirovīzijas konkursā šogad piedalīsies 37 valstis. To varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

„Aarzemnieki” pusfinālā sacentīsies ar mūziķiem no Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā „Lielā piecinieka” valstis.

Grupa uz Kopenhāgenu Dānijā devās jau vairāk kā pirms nedēļas. „Aarzemnieki” Dānijā paguvuši priecēt arī fanus un atbalstītājus pasākumā Latvijas vēstniecībā Dānijā.

Zita Kaminska, Eirovīzijas projekta vadītāja, pirms došanās uz Dāniju stāstīja, ka pusfinālā, kurā ielozēta dalība “Aarzemniekiem”, būs sīvs cīniņš par trīs vietām finālā, jo Latvija startēs kopā ar septiņām valstīm, kas pēc statistikas vienmēr iekļūst finālā. „Toties „Aarzemnieku” dziesma būs kā svaigs gaiss starp daudzajām balādēm, ko šogad izpildīs citu valstu dalībnieki, jo mēs uz Dāniju vedam pavisam atšķirīgu, lipīgu un līdzi dungojamu dziesmu, tāpēc līdz pēdējam brīdim cerēsim, ka šoreiz balsojums būs Latvijai labvēlīgs,” teica Kaminska.

Vācu “Der Spiegel“, iepazīstinot ar visiem pirmā Eirovīzijas pusfināla dalībniekiem, Latvijas pārstāvju pulkā uzsvaru liek uz grupas solistu Jorenu Šteinhaueru, par viņu stāstot kā par Latvijā populāras dziesmas, kas veltīta latam, autoru. Par “Aarzemnieku” dziesmu medijs raksta, ka šīs saldās, lipīgās un jocīgās dziesmas panākumi būs atkarīgi no tā, vai tā aizķersies klausītāju prātā.

Komentāri (32)

peerku 06.05.2014. 08.40

Ja izdosies būt tikpat dabiski atbrīvotiem kā, dziedot Latvijā, būs labi, jo dziesmai nav ne vainas. Chin up!

+6
-4
Atbildēt

0

Inese 06.05.2014. 11.32

Vienīgie, kas patiešām būtu cienīgi pārstāvēt Latviju šajā pasākumā, ir Latvijas latviešu grupa “Sūdi”.

http://www.youtube.com/watch?v=YWMWiZQqCys

+3
-3
Atbildēt

0

dro 06.05.2014. 10.52

Galvenais piedalīties:):):)

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu