Kremļa propagandists Georgija lenti pasludina par Krievijas imperiālisma simbolu • IR.lv

Kremļa propagandists Georgija lenti pasludina par Krievijas imperiālisma simbolu

73
Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienas apmeklētāji Uzvaras parkā Foto: Andrejs Baburovs, LETA

Georgija lentīte kļuvusi arī par simbolu solidaritātei ar prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos

Kremļa oficiālās ziņu aģentūras “Rosija Segodnja” vadītājs Dmitrijs Kiseļovs, pret kuru vērstas starptautiskās sankcijas par naida un kara kurināšanu pret Ukrainu, ceturtdien paziņojis, ka tā dēvētās Georgija lentītes kļuvušas par jaunās Krievijas simbolu, ko vajag aizsargāt pat ar ieročiem rokās, vēsta LETA.

Šajā gadā akcija “Georgija lentīte”, kuru 2005.gadā iesāka Krievijas ziņu aģentūra “RIA Novosti” un kuru turpina “Rosija Segodnja”, paredzēts izvērst arī kosmosā, un to atbalstīšot 100 mediji visā pasaulē, paziņojis Kiseļovs.

“Tagad lentīte ieguvusi otro dzīvību un mūsu jaunajos laikos kļuvusi par cilvēciskās cieņas simbolu. Ja 2005.gadā tā bija mūsu iepriekšējo uzvaru simbols, mūsu tēvu un vectēvu varoņdarba simbols, tad šodien tas ir pilnīgi cits simbols – jaunās Krievijas [simbols, simbols] mūsu uzticībai tēvzemes vērtībām, goda simbols, un zināmā mērā Georgija lentīte pārvēršas atšķirības zīmē,” paziņojis Kremļa galvenais propagandists.

Viņš piebildis, ka Georgija lentīte kļuvusi arī par simbolu solidaritātei ar prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Kā ziņots, Krievijas Federācijas padome 1.martā atļāva prezidentam Vladimiram Putinam izmantot Ukrainas teritorijā karaspēku. Tam sekoja Krievijas iebrukums Ukrainai piederošajā Krimā un šīs pussalas aneksija.

Aprīlī Krievijas atbalstītas bruņotas separātistu grupas sāka sagrābt administratīvās ēkas un stratēģiskos objektus citos Ukrainas austrumu reģionos. Tagad Maskava draud, ka gadījumā, ja Ukraina izmantos pret šīm diversantu bandām bruņotu spēku, tai nākšoties militāri iejaukties “savu līdzpilsoņu” un “tautiešu” aizstāvībai.

Cita starpā jānorāda, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki Ukrainas austrumos bieži rotājušies ar minēto Krievijas jaunā imperiālisma simbolu.

 

Komentāri (73)

silvija_vitina 25.04.2014. 15.05

ļoti labi. tas nozīmē, ka drīz tai juridiski būs tāds pats statuss kā padomju okupācijas simboliem.

+29
-1
Atbildēt

4

ltvpanorama 25.04.2014. 16.13

žorža lentas nēsātāji mūsdienās ir nozombēti slimnieki.., Ukrainā daudzi kara veterāni šogad starp citu atsakās šīs krāsas lietot 9. maijā – to nēsātājus tur nezkāpēc dēvē par ” koloradosiem”

+20
0
Atbildēt

1

    piziks > ltvpanorama 28.04.2014. 08.09

    Ciktāl strīpainībai atbilst Kolorādo, tiktāl pietiekasmi precīzi, — vaboles simbolam/zīmei par vāju: Kolorādo vaboles zemnieki prot apkarot arī Latvijā, tās nolasa bērni, pārvarot Kolorādo vaboļu smirdoņu.

    Prezīzāks (no net-a komentos pamanītajiem) apzīmējums attiecīgajai parādībai = KOLORĀDO LENTEŅI.

    Krievijā un ap Krieviju šobrīd — Kolorādo lenteņu pandēmija.

    Bīstamai visai civilizētajai pasaulei.

    (Tieši lentenis ir daudz bīstamāks un pretīgāks parazīts par, visticamāk, jebkuru vaboli.)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu