Aizsardzības ministrs lūdz izvērtēt Gapoņenko izteikumus Norvēģijas televīzijai • IR.lv

Aizsardzības ministrs lūdz izvērtēt Gapoņenko izteikumus Norvēģijas televīzijai

24
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gapoņenko teicis, ka Latvijas valdība “noskaņota apspiest protestus ar armijas spēku”

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) lūdzis tiesībsargājošās iestādes izvērtēt “Nepilsoņu kongresa” aktīvista un krievu valodas referenduma rīkotāja Aleksandra Gapoņenko izteikumus Norvēģijas televīzijai, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Andis Jēkabsons.

Vējonis otrdien vērsies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ar lūgumu izvērtēt 20.aprīlī TV3 raidījuma “Nekā personīga” sižetā demonstrēto Gapoņenko Norvēģijas sabiedriskajai televīzijai pausto viedokli, kā arī “pieņemt atbilstošus mērus”.

“Ir nepieļaujami, ka šādā veidā starptautiski tiek grauts Latvijas valsts un Nacionālo bruņoto spēku tēls, kā arī maldināta sabiedrība par Latvijas valdības mērķiem un uzdevumiem,” vēstulē iekšlietu ministram norāda Vējonis.

Aizsardzības ministrs uzskata, ka Gapoņenko izplata tendenciozu un Latvijai naidīgu informāciju, maldinot kā nacionālo, tā arī starptautisko sabiedrību. “Gapoņenko publiskie paziņojumi rada nepatiesu priekšstatu par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu jelkādu protesta akciju vai piketu norisē, kā arī paziņojumi par nepilsoņu šaušanu un protestu apspiešanu ar armijas palīdzību vedina apšaubīt demokrātiskas valsts pamatprincipus,” teikts aizsardzības ministra vēstulē.

Gapoņenko Norvēģijas TV sižetā norādīja: “Pašreizējā valdība ir noskaņota apspiest protestus ar armijas spēku. Viņi to tā arī ir pateikuši. Un viņi iedomājas, ka Krievija noskatīsies, kā tiek apšautas sievietes un bērni, kuri cīnās par savām tiesībām mācīties dzimtajā valodā!”

 

Komentāri (24)

silvija_vitina 22.04.2014. 18.03

Par saturu: Sen jau tādam gapoņenko bija jāraugās uz sauli caur rūtotu logu par klaji pretvalstiskām darbībām.

Par formu: Gribētu Vējonim vismaz tik daudz aizrādīt, lai viņš lūdz tam otram “veikt pasākumus”, nevis pieņemt mērus. Zosāda metas no šādas valodas.

+17
-1
Atbildēt

1

    Kristīne > silvija_vitina 22.04.2014. 18.16

    “lai viņš lūdz tam otram “veikt pasākumus”, nevis pieņemt mērus”

    ===

    Varbūt džekam kas sajucis un šams paralēli sūtīja/rakstīja vēstuli skroderim…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 22.04.2014. 18.26

Manuprāt, Gapoņenko, vairāk par visu, taisni to arī vēlas – kādu uzmanību no latvijas tiesībsargājošo orgānu puses, lai varētu bļaut par politiskām represijām pret “krievvalodīgo” aizstāvjiem, utt.

Jebkurš kaut cik sakarīgs cilvēks saprot, ka visas tās viņa atklāsmes ir slima suņa murgi un provokācija, ja kāds to nesaprot, tad tās ir viņa problēmas.

Katrs var fantazēt, ko grib, tā ir vārda brīvības otra puse, uz vardarbību un varas gāšanu viņš neaicina, un nekādu lietu viņam piešūt, faktiski, nevar, tāpēc, jo mazāk viņam pievērsīs uzmanību, jo labāk, un Vējonim tas būtu jāsaprot pirmām kārtām, manuprāt, Vējonis te vienkārši grib reabilitēties un reabilitēt to savu ZZS par to, ka tā nav spējīga nosodīt Lemberhga izteikumus.

+15
-4
Atbildēt

4

    Amis > ligakalnina 22.04.2014. 22.32

    kristaps_freimanis Protams, līdzīgi kā Iesalnieka teksti par “izprotamo” Breivīka rīcību…

    ====================

    Kamēr nebija atklājies, ka Breiviks jūsmoja par Putina pastrādātām zvērībām Kaukāzā, ka to mērgli teroristiskai darbībai fesbešņiki apmācīja Baltkrievijā un tas ticis finansēts caur čekas, Vienotības sponsoru, Latvijas bankām, 99% specdienestu analīze par notikušo, pēc loģikas, pilnībā sakrita ar Iesalnieka kunga analīzi.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 22.04.2014. 19.35

    „…Jebkurš kaut cik sakarīgs cilvēks saprot,…” Ne visai ticu, ka Norvēģijas un citi kreisie kaut ko pat cenšas saprast. Viņiem pasaule vienkrāsaini sarkana – piemini burvju vārdu „fašists” un viss skaidrs – cui, puc! Un komunisti, tāpat kā krievi, „ir par tautu”.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.04.2014. 19.15

    Tādā gadījumā, pareizāk būtu atspēkot Gapoņenko apgalvojumus turpat Norvēģijas TV un citos mēdijos vai presē, jādomā, tas ir iespējams, un tur būtu jāiesaistas Latvijas vēstniekam Norvēģijā, vai kādai NVO, šī nu ir tā reize, kad tas būtu jādara.

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 22.04.2014. 18.39

    “visas tās viņa atklāsmes ir slima suņa murgi un provokācija, ja kāds to nesaprot, tad tās ir viņa problēmas”

    ===

    Protams, līdzīgi kā Iesalnieka teksti par “izprotamo” Breivīka rīcību…, tomēr, ja informācijas ir maz (un nez vai norvēģiem tās ir īpaši daudz), daži vienpusēji izklupieni var radīt pārlieku izkropļotu priekšstatu par realitāti.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Ainārs 22.04.2014. 23.20

Nu bet tad arī Norges TV ar galvu nedraudzējas – kādā sakarā šāds nestabils ļautiņš vispār tur tiek rādīts un intervēts? Tikpat labi var intervēt arī kādu marsieti, gabonpērtiķi vai jūrascūku.

+10
0
Atbildēt

1

    Ojārs > Ainārs 22.04.2014. 23.54

    kādā sakarā šāds nestabils ļautiņš vispār tur tiek rādīts un intervēts?

    ——————

    liberasti, oi, atvainojos, liberāļi darbībā.

    p.s. Man reizēm šķiet, ka viņi nedzīvo reālā pasaulē.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu