Straujuma Strīķei un Streļčenokam liks pašiem izvēlēties, kuram atkāpties • IR.lv

Straujuma Strīķei un Streļčenokam liks pašiem izvēlēties, kuram atkāpties

40
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ministru prezidente amatpersonu atlaišanā neiesaistīsies

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam un viņa vietniecei Jutai Strīķei pašiem būs jāizvēlas, kuram atstāt amatu, ja arī turpmāk viņi nespēs normāli sastrādāties, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

“Mums ir vajadzīgs, lai KNAB strādā. Ja biroja vadītājs un vietniece nespēj vienā iestādē strādāt, tad viņiem pašiem tas ir jāizvērtē un jāizbeidz šis cirks, ko mēs vērojam,” Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” trešdien sacīja Straujuma. Viņasprāt, abi KNAB darbinieki ir pietiekami augstas amatpersonas, lai paši novērtētu situāciju un nodrošinātu KNAB darbību.

Viņa uzsvēra, ka Ministru prezidenta pienākums nav vērtēt darba tiesiskās attiecības, tāpēc viņa amatpersonu atlaišanā neiesaistīsies. Tāpat viņa negrasās neko darīt, līdz nebūs pieejams pilnais tiesas spriedums, ar kuru Strīķe atjaunota amatā. Nekas netiks arī darīts, ja Streļčenoks šo spriedumu pārsūdzēs. “Tas būtu dīvaini, ja es sāktu kaut ko darīt,” viņa noteica.

Vienlaikus gan Straujuma atzina, ka pacietība arī kādreiz beidzas un viņai negribētos, ka sākas “jauns seriāls” Streļčenoka un Strīķes strīdā, jo birojam ir jānodarbojas ar citām lietām, nevis savstarpējiem strīdiem.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 24.aprīlī.

Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet šoreiz valdības vadība strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

 

Komentāri (40)

Þanis Bezmers 16.04.2014. 17.05

ločmeļu kantora tuvredzīgajam muļķītim ar izplūdušo svešas valsts ģērboņa bildi. Ja redzamajā plakātiņā Vārdu “russkije” nomaina ar “SSSR”, iznāk akurāt tas pats, kas visus padomju gadus. PSRS – miera balsts pasaulē uz visiem stūriem. Tas netraucēja īstenot tā saucamo internacionālo darba tautas atbrīvošanas pienākumu. Ar sovjetu bruņota spēka de facto iebraukšanu, ieroču piegādēm Afgāņos, Ēģiptē, Āfrikā, Latīņamerikā, Kubā un kur tik vēl ne. Agrāko laiku sapnis par globālo komunismu izgaisis, sadrupusi padomju impērija. Līķa sadalīšanās turpinās ar visām šaušalīgām blakus parādībām.

+15
0
Atbildēt

0

peerku 16.04.2014. 18.24

It kā mums nepietiktu ar prezidenta Bērziņa nesakarīgo runu, tagad vēl jāpiecieš mazspējīgā premjerministre Straujuma. Kādā veidā tie cilvēciņi ir tikuši tik augstu nav saprotams, jo nav šaubu, ka Latvijā ir, ja ne tūkstošiem, tad simtiem par viņiem spējīgāku cilvēku.

Runājot par vecumu, Apinis ir totāli neadekvāts. Sapņoju, lai atkal Latviju pārstāvētu “vecā” prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas tāpat kā iepriekšminētie ir pensionāre, pat vecāka, bet izcila oratore, patstāvīga spriedumos, zin valodas utt., utjpr.

+13
-3
Atbildēt

0

Janka, Janic 16.04.2014. 17.21

tad jau vajadzeeja likt lai izkaujaas kurš paliks uz kaajaam tas KNABa šefs…

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu