KNAB šķaidīšana • IR.lv

KNAB šķaidīšana

7
Aivars Ozoliņš

Politiķiem acīmredzami trūkst gribas atzīt savu kļūdu KNAB vadītāja izvēlē

Tiesas lēmums par Jutas Strīķes atjaunošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces amatā it kā ļauj turpināt ērti skaidrot birojā notiekošo kā konfliktu starp viņu un priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku. Taču Streļčenoka konflikts ar Strīķi un vairākumu citu biroja darbinieku ir pirmām kārtām viņa konflikts ar savu amatu. Diemžēl priekšnieks to acīmredzot neatzīs un pats nenolems, ka jāmeklē savām spējām atbilstošāks darbs. Tāpēc viņa vadībā KNAB turpinās iznīkt – ar vai bez Strīķes. 

Vēl ļaunāk – Streļčenoks ir izvēlējies savu konfliktu ar saviem pienākumiem uzdot par kādu politisku spēku vēršanos pret viņu. Līdz ar to, vai pats to grib vai ne, nolemj sevi kļūšanai par konkrētu politisku interešu instrumentu. KNAB paralizēšanā ieinteresētie neliek gaidīt un nāk viņam talkā viņa paša par politisku nodēvētajā cīņā. 

Streļčenoks dara vissliktāko, ko var izdarīt ar pretkorupcijas iestādi – diskreditē KNAB kā politiski neitrālu un rada iespējas korumpantiem izmantot KNAB politizēšanu savā labā. Viņa darba mērķis arvien vairāk ir paša atrašanās priekšnieka amatā. Nu jau arī ar tiesiski apšaubāmiem līdzekļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu