Angliski izdos Skujiņa un Vērdiņa grāmatas • IR.lv

Angliski izdos Skujiņa un Vērdiņa grāmatas

34
Rakstnieks Zigmunds Skujiņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Londonas grāmatu tirgū panākta sadarbība divu latviešu autoru grāmatu izdošanā Lielbritānijā

Londonas grāmatu tirgū panākta sadarbība ar Lielbritānijas izdevniecībām, lai rudenī angliski izdotu Zigmunda Skujiņa romānu “Miesas krāsas domino” un Kārļa Vērdiņa dzejas izlasi, aģentūru LETA informēja Latvijas dalības Londonas grāmatu tirgū projektu vadītāja Inga Bodnarjuka.

Skujiņa romānu “Miesas krāsas domino” izdos “Arcadia” Kaijas Straumanis tulkojumā, savukārt Vērdiņa dzejas izlasi – “Arc Publications” atdzejotājas Ievas Lešinskas tulkojumā.

Latvijas stendā vislielākā interese bijusi par latviešu bērnu literatūru un prozu. Visvairāk no bērnu literatūras apmeklētājus ieinteresējušas Jura Zvirgzdiņa un Māras Cielēnas grāmatas. Prozā bijusi interese par Valentīnas Freimanes grāmatu “Ardievu, Atlantīda!”, kā arī Ingas Žoludes darbiem.

Bodnarjuka stāstīja, ka grāmatu tirgū bijusi biznesa atmosfēra. Apmeklētāji lielākoties bijuši izdevēji, kuri interesējušies par sadarbību grāmatu izdošanā. Pēc Bodnarjukas teiktā, bijis liels pieprasījums atsūtīt paraugtulkojumus, lai turpinātu sadarbību.

Bodnarjuka teica, ka, viņasprāt, ir daudz labāk, ja iniciatīva izdot latviešu literatūru Lielbritānijā nāk no vietējām izdevniecībām, jo tām jau ir savs tirgus. Tādējādi Londonas grāmatu tirgus ir iespēja nonākt izdevēju redzes lokā.

Latvijai pirmo gadu esot pašai savs stends, kas nodrošina lielāku valsts literatūras redzamību tirgū. Pēc stenda darbinieku novērojumiem, interese par Latvijas literatūru ir liela. Latvijas grāmatniecību un literatūru Londonas grāmatu tirgū pārstāv Latvijas Literatūras centrs (LLC) sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Latvijas stendā izvietota izlase no “Latvijas Literatūras gada balvas 2013” laureātu un 2014.gada nominantu darbiem, grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele” kolekcijas, bērnu literatūras kolekcijas, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi svešvalodās. Londonas grāmatu tirgū piedalās arī apgādu “Jānis Roze”, “Zvaigzne ABC”, “Jumava”, “Pētergailis”, “Mansards”, kā arī tipogrāfijas “Preses nams Baltic” pārstāvji.

 

Komentāri (34)

Inese 11.04.2014. 08.34

Jocīga tā Skujiņa romāna izvēle.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu