Kanāda izraida Krievijas diplomātu • IR.lv

Kanāda izraida Krievijas diplomātu

23
Kanādas karogs.

Viņam dotas divas nedēļas laika

Kanāda nolēmusi izraidīt Krievijas diplomātu, taču šādas rīcības iemesli nav zināmi, otrdien vēsta vietējie mediji.

Militārā atašeja palīgam pulkvežleitnantam Jurijam Bezleram dotas divas nedēļas laika, lai aizbrauktu no Kanādas. Viņš pasludināts par “persona non grata”, ziņo LETA.

Bezlers mazāk nekā gadu bija Krievijas vēstniecības Otavā aizsardzības atašeja vietnieks. Gan vēstniecības, gan Kanādas Ārlietu ministrijas pārstāvji izskanējušo informāciju atteikušies komentēt.

Kā vēsta UNIAN, Bezlers ir viens no trim Krievijas vēstniecības Kanādā militārajiem darbiniekiem.

Kanādas mediji raksta, ka nav skaidrs, vai Bezlera izraidīšana ir kaut kā saistīta ar notikumiem Ukrainā vai nesen notikušo uzbrukumu Krievijas diplomātam Andrejam Gorobcovam, kuru 14.martā Krievijas vēstniecības darbinieku dzīvojamās mājas foajē sadūra Kanādas Bruņoto spēku rezervists Kevins Martins.

Kanāda arī nesen pēc Kanādas un Krievijas kopīgo militāro mācību pārtraukšanas jau izraidīja deviņas Krievijas militārpersonas, taču tām nebija diplomātiskās akreditācijas.

Kanāda pievienojusies sankcijām pret Krieviju, kuras ieviesa ASV un Eiropas Savienība pēc Krievijas agresijas sākuma Ukrainā. Sankcijas paredz iebraukšanas aizliegumu Kanādā un personas banku aktīvu iesaldēšanu.

 

Komentāri (23)

lindukjis 09.04.2014. 10.04

Nesmukas lietas! Brīnos ka LOČMELIS nav nekā šo gadījumu komentējis, bet, ja es būtu viņš, teiktu: “Kanādā sācies fašisms…”

+16
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 09.04.2014. 11.28

krievu špionus jaatrenc aaraa no Kanaadas , jo blakus Aļaska…pie mums viņi spiego kaa latvieši uztver invaaziju Ukrainaa.

+4
0
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Janka, Janic 09.04.2014. 12.07

    Ostapam Benderam miiļaakie apavi bija melnas kurpes ar baltu rantīti…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > Janka, Janic 09.04.2014. 11.51

    Ebenemezers

    Nevienam Latvijā nav jāspiegi, visu ko tiem vajag, uz šķīvīša ar zelta maliņu pienes Zatlers, Dombrovskis un Straujuma. Latvijā caur savickiem, zaharjiniem, meļņikiem, magonēm, raivjiem, loginoviem, esterkiniem, fiļiem, berņiem, aktīvi piepalīdzot alkatīgiem, čekas sakompromitētiem politiķiem, tiek veiktas ekonomiskās un politiskās diversijas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Timurs Čuntonovs 09.04.2014. 13.31

Kanādā izraida, bet nākošajās 1:1 sarunās LTV1 mūs sola iepriecināt ar Krievijas vēstnieka brīnišķīgo fizionomiju. Nē, nu ir jau OK – te ir demokrātija!

+2
0
Atbildēt

1

    Amis > Timurs Čuntonovs 09.04.2014. 13.50

    hombros

    Izskaidros stulbiem, ASV gosģepa nozombētiem, latviešiem, krievijas patiesos, miermīlīgos nodomus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu