Rīgā apskatāma izstāde "Vecumdienas" • IR.lv

Rīgā apskatāma izstāde “Vecumdienas”

32
Foto no mājas lapas www.garapastaiga.lv

Izstāde iepazīstina ar dizaina koncepciju pilsētvidei un ļauj iejusties nākotnes seniora dzīves telpā

Līdz 30.aprīlim Rīgā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 6/1, būs skatāma izstāde “Vecumdienas”, kas piedāvās iepazīties ar dizaina koncepciju pilsētvidei un iejusties nākotnes seniora dzīves telpā, raksta aģentūra LETA. 

Izstādes laikā notiks arī tematiski pasākumi senioriem un jauniešiem. Izstādes ideja radusies kā reakcija uz “Eurostat” prognozēm, kas paredz, ka 2060.gadā Latvijā būs 35,7% cilvēku, kuri būs vecāki par 65 gadiem. Izstādes koncepcijas autors, dizainers Kristaps Grundšteins uzskata, ka ir jāņem vērā nākotnes prognozes un atbilstoši tām jāveido tādi scenāriji nākotnei, kuri paredz vecumdienas kā cieņpilnu periodu skaistā vidē ar pilnvērtīgu un interesantu ikdienu. Viņš uzskata, ka cilvēks mūža otrajā pusē ir pelnījis baudīt kvalitatīvu laiku, jo, iespējams, tas ir pietrūcis visu periodu līdz pensijas vecumam. 

Izstāde mūsdienu jauniešiem – nākotnes senioriem – palīdzēšot sagatavoties saviem zelta gadiem un mainīt attieksmi pret novecošanu. Izstāde notiks projektā “Garā pastaiga”, kas piedāvā trīs dizaina notikumus – izstādi “Vecumdienas” aprīlī, vingrošanas inventāra “Vingrotava” iekārtošanu dažādās Rīgas apkaimēs maijā un bērnu mēbeļu dizaina izstādi “Kidsroomzoom” oktobrī. Projekta vadmotīvs ir apkārtējās vides un cilvēka mijiedarbības izpēte. Tā veidotāji vēlas parādīt, ka dizainam ir cieša saikne ar ikdienas norisēm. Izstādes autori ir dizaina studija “Rijada” sadarbībā ar Grundšteinu un SIA “Design Catering”. Vairāk informācijas mājas lapā www.garapastaiga.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu