"Kino Bize" rīkos bezmaksas filmu vakarus klubā "Nabaklab" • IR.lv

“Kino Bize” rīkos bezmaksas filmu vakarus klubā “Nabaklab”

28
Volts Disnejs. Foto no programmu cikla "Animācijas universs". Foto no "Kino bize"mājas lapas

Aprīlī un maijā divas filmu programmas – “Animācijas universs” un “Apslēptās patiesības”

Kinoteātris “Kino Bize” aprīlī un maijā rīkos bezmaksas filmu vakarus klubā “Nabaklab”, skatītājiem piedāvājot filmu programmas “Animācijas universs” un “Apslēptās patiesības”, raksta aģentūra LETA. 

No šodienas līdz 5.maijam katru pirmdienu plkst.18 programmu “Animācijas universs” piedāvās kino zinātnieks Agris Redovičs. Filmu programma “Animācijas universs” būs lekciju cikls-ceļvedis animācijas kino pasaulē, kas veltīts tiem autoriem, žanra aizsācējiem, uz kuriem vēl šodien balstās animācijas žanru. Cikla laikā kino zinātnieks Agris Redovičs atklās animācijas noslēpumus, tās ciešo saistību ar 20.gadsimta domāšanu un mākslas tendencēm kopumā, animācijas kino brīnumaino, brīžiem paradoksālo un asprātīgo pasauli, kā arī caur ekrāna piemēriem ļaus iepazīt neparasto un prātu rosinošo animācijas estētiku. Programmā tiks apskatīti tādu autoru kā Vladislavs Starēvičs, Aleksandrs Aleksējevs, Volts Disnejs, Normens Maklarens un Fjodors Hitruks darbi. 

Toties “Apslēptās patiesības” būs filmu programma, kas veltīta nemierīgā kino pārstāvjiem. Četros filmu vakaros uz ekrāniem tiks izvilkta mitrās pažobelēs, izvandītās viesnīcu istabās un bērnību pāridarījumos slēptā realitāte, skatītājus piesūcinot ar astoņiem pasaules meistarīgāko kinorežisoru – Mihaela Hanekes, Alfrēda Hičkoka, Frica Langa – stāstiem, kas liks ganīt mājās jaunatklātās patiesības un kādu dienu nokaut tās ar citām. Savu skatījumu uz filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem piedāvās gan jaunie kino pētnieki, gan jau pieredzējuši lektori – Viktors Freibergs un Dita Rietuma. 

Programmas “Apslēptās patiesības” filmas klubā “Nabaklab” būs skatāmas no 15.aprīļa līdz 7.maijam.

Vairāk informācijas “Kino bize” mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu