Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Igaunijas prezidents apstiprināja jauno Igaunijas valdību, ko vadīs Tāvi Reivass. Koalīciju veido Reformu partija un Sociāldemokrātu partija Reivasa vadībā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Lai arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins Vācijas kanclerei Angelai Merkelei apgalvojis, ka Krievija atvelk savu karaspēku no Ukrainas robežām, NATO to nevar apstiprināt. Alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens otrdien norādījis, ka nekas par to neliecina. Tikpat piesardzīgi ir ASV kongresmeņi, bet ASV valsts sekretārs Džons Kerijs sarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu uzsvēris, ka jebkuras sarunas par Ukrainas nākotni nevar notikt bez Kijevas līderiem.

Bijušais Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs apstiprināts par jauno NATO ģenerālsekretāru. Viņš darbu sāks 1.oktobrī.

Francijas prezidents Fransuā Olands atlaidis premjera Žana Marka Ero vadīto valdību un šim amatam virza līdzšinējo iekšlietu ministru Manuelu Valsu. Ero demisionēja dienu pēc municipālo vēlēšanu otrās kārtas, kurās valdošie sociālisti piedzīvoja smagu sakāvi. Vēlēšanās svētdien gan galēji labējā Nacionālā fronte (FN), gan opozīcijā esošā centriski labējā Tautas kustības savienība (UMP) guva nepieredzēti lielus panākumus visā valstī. Tādu sakāvi sociālistu partija vēl nebija piedzīvojusi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu