Janukovičs apstiprina, ka lūdzis Putinu ievest karaspēku Ukrainā • IR.lv

Janukovičs apstiprina, ka lūdzis Putinu ievest karaspēku Ukrainā

19
Viktors Janukovičs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Viņam neesot cēlusies roka vērsties pret protestētājiem Kijevā

Gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs intervijā Krievijas telekanālam “Doždj” apstiprinājis, ka lūdzis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ievest spēkus Ukrainā, ziņo UNIAN. Pēc viņa teiktā, viņš to darījis Ukrainas pilsoņu aizsardzībai.

Viņš arī pavēstīja, ka viņam “nav cēlusies roka” pieņemt lēmumu par vēršanos pret protestiem Kijevas Neatkarības laukumā.

“Es pietiekami bieži dzirdēju savā virzienā pārmetumus no mūsu atbalstītājiem, ka laiks pieņemt stingrus lēmumus pret Maidanu. Es teikšu, ka man roka necēlās to darīt. Mans princips ir tāds, ka neviena vara nav izlietas asins lāses vērta, un es tam esmu ticējis vienmēr,” sacīja Janukovičs.

Viņš arī paziņoja, ka nav devis komandu pielietot ieročus pret Maidana aktīvistiem.

Tāpat Janukovičs atkārtoti paziņoja, ka 25.maijā paredzētās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas nebūs gluži likumīgas, jo varas nomaiņa Ukrainā neesot notikusi konstitucionālā ceļā. Viņaprāt, prezidenta vēlēšanas novedīs pie tālākas situācijas destabilizācijas Ukrainā.

Janukovičs interviju telekanāliem sniedza Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas, ziņo LETA.

Janukovičs no Ukrainas aizbēga februārī, un, kā liecina neoficiāla informācija, viņš apmeties netālu no Maskavas, lai gan preses konferences kopš bēgšanas viņš rīkojis Rostovā pie Donas.

 

Komentāri (19)

austrisv 02.04.2014. 17.05

” Pēc viņa teiktā, viņš to darījis Ukrainas pilsoņu aizsardzībai.”

Interesanti no kā? vai no paša tautas apzagšanas jāieved vēl lielāki zagļi, kas nozaga ukraiņu karakuģus. vai tik nebija 76 kuģi un viena zemudene, un ko tik vēl tie kremļa marodieri nepiesavinājās ukrainā, ne tikai teritoriju, bet gan ukraiņu īpašumus paņēma par frei, kā jau tas kremlim ierasts. Kur vēl lielāka laupīšana 21.gs?

+16
-1
Atbildēt

5

Ligiña Doniña 02.04.2014. 17.57

Kā jau šķita, gļēvais Puķins mēģinās daļu vainas velt uz bandītu Janukoviču. Beigās teiks, ka tie bija Janukoviča apmaksāti algotņi un muļķa kremlis neko pat nenojauta. Kas beigās rezultēsies ar Janukoviča nosodijumu un izsūtīšanu uz kādu no Puķina villām.

+8
-1
Atbildēt

1

    alexander > Ligiña Doniña 03.04.2014. 10.10

    Tā šķiet, ka grēkāzis ir atrasts, turklāt visādā ziņā izdevīgs grēkāzis, jo gāzts no amata, nepopulārs un neliģitīms. Šādi VVP demonstrē savu vājumu, jo pat acīmredzami paša iniciētā situācijā nespēj atzīt savu lomu, bet meklē “pārmijnieku”. Gļēva rīcība.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Kristīne 02.04.2014. 20.25

:) Kādu karaspēku? Tur takš neviena nebija…

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu