TV3 pamet “Lattelecom” interaktīvo televīziju • IR.lv

TV3 pamet “Lattelecom” interaktīvo televīziju

13
Foto: Evija Trifanova, LETA

Citi operatori raidīs TV3, “Lattelecom” nav bijis ar mieru maksāt TV3 par saturu

“Lattelecom” otrdien sācis atslēgt TV3 kanālu interaktīvajā televīzijā, un no rītdienas, 2.aprīļa, šis kanāls “Lattelecom” skatītājiem vairs nebūs pieejams, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja “Lattelecom” sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite. Citi kabeļoperatori, satelīttelevīzijas operatori un virszemes televīzijas operators piedāvā skatīties kanālu TV3.

Iemesls šādām pārmaiņām ir tas, ka 1.aprīlī beidzas līgums starp TV3 un “Lattelecom” par kanāla TV3 raidīšanu “Lattelecom” interaktīvajā televīzijā, informē TV3. “Lattelecom” nav piekritis maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko uzņēmums tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Vienošanās ar “Lattelecom” televīzija nav panākusi, tāpēc “Lattelecom” no 2.aprīļa vairs nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā.

TV3 informē, ka tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, aicina izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā “TVPlay” un “TVplay” aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas.

Patlaban “Lattelecom” par šo situāciju informē savus klientus. TV3 interaktīvās televīzijas ekrānos nebūs pieejams no pusnakts.

Bite norāda, ka kopumā 40% no klientiem ir televīzijas abonētāji, no tiem gandrīz vienādās daļās – virszemes televīzijas un interaktīvās televīzijas lietotāji. Tādēļ kopumā šīs izmaiņas varētu skart ap 20% “Lattelecom” klientu.

“Lattelecom” norāda, ka esot pāragri runāt par zaudējumiem, kas radīsies pēc TV3 kanāla atslēgšanas.

Uzņēmums uzskata, ka šāds solis informatīvo telpu būtiski neietekmēs un TV3 saturu būs viegli kompensēt. “Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildu finansējuma avotus – gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā “must carry” statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi -, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā,” norāda Bite.

Ceturtdien, 3.aprīlī, šo jautājumu skatīs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ārkārtas sēdē, uzaicinot mediju grupas “Modern Times Group” (MTG), “Lattelecom”, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes un par valstij piederošajām kapitāldaļām “Lattelecom” tatbildīgās Ekonomikas ministrijas pārstāvjus.

 

Komentāri (13)

Ieva 01.04.2014. 16.57

Nu re Latvijas valsts praktiska rīcība uz pieprasījumu ierobežot Krievijas melu straumi- krievu zombēšanu turpina translēt bez problēmām, latvisko TV3 taisa ciet, jo reitingos bija pirms krievu kanāliem…

NEPLP tikmēr spriež, spriež… Cilvēki rosās, saņem algu. Dimants pat uzstājas dažreiz. Tiešām svarīgas funkcijas pilda, un būtiskus lēmumus pieņem…

+7
0
Atbildēt

0

Kristīne 01.04.2014. 17.03

Nesaprotu LTC – džeki takš var pielikt savus % un tirgot kaut atsevišķi. Ja būs par dārgu – būs mazāk interesentu. Ja tas rada “tehniskas problēmas”, tad jāpārtaisa platforma, pasākumu pasūtot koderiem, kam nav tik līkas rociņas.

+2
0
Atbildēt

0

Andris 01.04.2014. 19.00

Nepirkām LTC karti principa pēc, tāpēc ka tur iekļauta PutinTV.

Tagad nu esam pieradušī iztikt ar LTV1/LTV7 un visa tā tirgošanās starp TV3 un LTC ir pie kājas.

Iesaku arī citiem pamēģināt tā dzīvot. LTV1/LTV7, plus satelīts Astra par brīvu ar 30 kanāliem, plus internets – ar to visu pietiek ar uzviju.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu