Lidosta "Rīga" vasaras sezonā piedāvās 12 jaunus galamērķus • IR.lv

Lidosta “Rīga” vasaras sezonā piedāvās 12 jaunus galamērķus

31
Foto: Evija Trifanova, LETA

Aviokompānija “airBaltic” ieviesusi papildu lidojumus 14 maršrutos

Līdz ar vasaras lidojumu saraksta ieviešanu starptautiskā lidosta “Rīga” pasažieriem piedāvā 12 jaunus galamērķus, turklāt jūnijā tiks atklāta arī lielākās zemo izmaksu lidsabiedrības Centrāleiropā un Austrumeiropā “Wizz Air” Rīgas bāze, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja lidostā.

Leta vēsta, ka vienlaikus ar gaisakuģa piegādi aviosabiedrība “Wizz Air” sāks lidojumus četros jaunos maršrutos – no Rīgas uz Barselonu, Donkasteru Šefīldu, Dortmundi un Parīzi (Bovē), kā arī palielinās reisu biežumu uz Londonu (Lūtonu) un Oslo (Torpu).

Kā skaidro lidostā, nacionālā aviokompānija “airBaltic” martā sāks lidojumus uz Aberdīnu Apvienotajā Karalistē un aprīlī uz Gēteborgu Zviedrijā un Burgasu Bulgārijā, bet no jūnija piedāvās arī reisus uz Palma de Maljorku, Bukaresti un Varnu. Turklāt aviokompānija “airBaltic” ir ieviesusi papildu lidojumus 14 maršrutos, kas ļauj biežāk doties no Rīgas uz Amsterdamu, Atēnām, Kopenhāgenu, Hamburgu, Kijevu, Larnaku, Londonu (Getvika), Maskavu (Domodedova), Olbiju, Palangu, Prāgu un Tbilisi. Savukārt maršruts Rīga-Sanktpēterburga tiks nodrošināts 17 reižu nedēļā.

Lidostā “Rīga” esot sagaidāms arī jauns aviopārvadātājs, kurš sadarbībā ar tūroperatoru “Mouzenidis” piedāvās jaunus čartera lidojumus uz Korfu Grieķijā. Turklāt lidojumus no Rīgas plāno sākt aviokompānija “Utair Ukraine”, kas pasažierus nogādās uz Žuljani lidostu Kijevā.

Kopumā reisu biežums palielināsies par 27%, salīdzinot ar ziemas periodu. Vairāk lidojumu tiks nodrošināti uz Varšavu (LOT), kā arī uz Kopenhāgenu un Oslo (“Norwegian”).

Kopā no lidostas “Rīga” vasaras sezonā pieejami 83 tiešie galamērķi, ko nodrošina šādas aviokompānijas: “airBaltic”, “Ryanair”, “WizzAir”, “Aeroflot”, “Lufthansa”, “Norwegian”, “Finnair”, “Uzbekistan Airways”, LOT, “Utair”, “Transaero”, “Belavia”, “Turkish Airlines”, “Onur Air”, “Utair Ukraine”, “Ellinair”, “SmartLynx”.

Lidosta atgādina, ka nedēļas nogalē Latvijā notiek pāreja uz vasaras laiku, pulksteni pagriežot par vienu stundu uz priekšu. Ņemot vērā izmaiņas, pasažieri lūgti laikus ierasties lidostā.

 

Komentāri (31)

cheszz 30.03.2014. 14.38

Lieliski jaunumi- uz Barselonu noteikti jāaizšauj!

Lūk, to es saprotu- Šlesers gadiem ilgi kladzināja par Ryanair bāzi Rīgā, no kā čiks vien iznāca, bet te cilvēki mierīgi dara savu darbu un bez dižošanās panāk, ka Rīgā būs Wizz Air bāze.

+1
0
Atbildēt

0

Inese 28.03.2014. 19.21

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu