Turcijā aptur “YouTube”, Twitter atjauno darbību • IR.lv

Turcijā aptur “YouTube”, Twitter atjauno darbību

28
Turcijas tiesa trešdien atcēla valdības lēmumu aizliegt sociālā tīkla Twitter darbību. Šodien darbības liegums skāris YuoTube. Foto: EPA/LETA

 

Tikai dienu pēc tam, kad tiesa trešdien Turcijā atcēla premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana lēmumu, ar kuru bija apturēta sociālā tīkla Twitter darbība valstī, Turcijā atkal bloķēts cits sociālais tīkls – šoreiz tas ir videokanāls “YouTube”, ziņo BBC.

Kā vēsta mediji, piekļuve sociālajiem tīkliem Turcijā tika liegta pēc tam, kad tur parādījās informācija par premjerministra Erdogana iespējamiem koruptīviem darījumiem.

Turcijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka “YouTube” iepriekš bijis ievietots Turcijas izlūkdienesta vadības, ārlietu ministra un Turcijas armijas komandiera sarunas ieraksts par militārām operācijām pilsoņkara plosītajā kaimiņvalstī Sīrijā.

“Turk Telekom” paziņojumā teikts, ka par “YouTube” pieņemts “administratīvs lēmums”.

Par Twitter apturēšanu Erdogans paziņoja 20.martā. Savukārt tiesa 26.martā atcēla premjera lēmumu.

Erdogana valdību ir ievērojami satricinājis decembrī uzliesmojušais korupcijas skandāls, kas metis ēnu pār viņa tuvākajiem līdzgaitniekiem. Pēdējo nedēļu laikā skandāls tikai pieņēmies spēkā, tīmeklī parādoties it kā noklausītu sarunu audioierakstiem, kas liecina, ka ar korupciju tieši saistīts ir arī pats premjerministrs.

Erdogana nometne materiālu nopludināšanā vaino trimdā ASV dzīvojošo musulmaņu garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš no Erdogana sabiedrotā kļuvis par ienaidnieku. Gilens bauda cieņu savu sekotāju vidū, no kuriem daudzi strādā valsts institūcijās.

Gilens kategoriski noliedz, ka būtu visā tajā iesaistīts.

 

Komentāri (28)

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 28.03.2014. 09.53

Pie nogrieztajiem servisiem klāt var tikt tāpat, vajag tikai proksi/VPN aiz robežas. Erdogans dēļ šādiem gājieniem nešķiet sevišķi gudrs. Izskatās, ka Turcijā jātaisa nākamais Maidans :)

0
0
Atbildēt

0

inta_s 28.03.2014. 00.07

Jo atmaskoja ka šī NATO dalībvalsts plāno False Flag attack pati sev lai attaisnotu karu ar Sīriju.

UPDATE: *TURKEY’S DAVUTOGLU SAYS LEAK IS ‘DECLARATION OF WAR’: TURKIYE

As we noted here, Turkish Prime Minister Erdogan had blocked Twitter access to his nation ahead of what was rumored to be a “spectacular” leak before this weekend’s elections. Then this morning, amid a mad scramble, he reportedly (despite the nation’s court ruling the bans illegal) blocked YouTube access. However, by the magic of the interwebs, we have the ‘leaked’ clip and it is clear why he wanted it blocked/banned. As the rough translation explains, it purports to be a conversation between key Turkish military and political leaders discussing what appears to be a false flag attack to launch war with Syria.

http://www.zerohedge.com/news/2014-03-27/here-youtube-false-flag-attack-syria-clip-erdogan-wanted-banned

0
0
Atbildēt

1

ingazilunska 27.03.2014. 18.16

Turcija ir NATO dalībvalsts un rāda īstas rietumu demokrātijas piemēru.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu