CAF iesniedz sūdzību EK par elektrovilcienu nomas iepirkumu • IR.lv

CAF iesniedz sūdzību EK par elektrovilcienu nomas iepirkumu

23
Vilciens Rīgā. Foto: Edijs Pālens, LETA

„Pasažieru vilcienu” vaino konkursa nolikuma noteikumu mainīšanā konkursa gaitā

Spānijas uzņēmums “Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles” (CAF) iesniedzis Eiropas Komisijā (EK) sūdzību par a/s “Pasažieru vilciens” (PV) novembrī izsludināto atklāto konkursu par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja CAF pārstāvis zvērināts advokāts Ivo Klotiņš.

“Sūdzība ir iesniegta par to, ka PV mazāk nekā 30 dienas pirms piedāvājumu iesniegšanas termiņa ir izsludinājis būtiskus grozījumus konkursa nolikumā. Šie grozījumi maina gan darījuma finansēšanas struktūru, gan atbildības sadalījumu,” skaidroja Klotiņš.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar Eiropas Savienības iepirkumu tiesību regulējumu aizliegts veikt būtiskus grozījumus jau izsludinātu iepirkumu nolikumos.

“Šajā gadījumā PV bija iepriekš izsludinātais iepirkums jāizbeidz bez rezultāta un jāizsludina jauns iepirkums ar jaunu nolikumu. EK tagad izvērtēs šo iepirkumu, bet tā ir negodīga iepirkumu prakse,” sacīja Klotiņš.

Jau ziņots, ka CAF arī Iepirkumu uzraudzības birojā ir iesniedzis četras sūdzības par elektrovilcienu nomas iepirkumu, no iesniegtajām sūdzībām gan reģistrēta ir tikai viena.

Valdība 19.novembrī akceptēja informatīvo ziņojumu, kurā par pamatotāku atzīts variants iegādāties jaunus elektrovilcienus nomā uz 15 gadiem, tos atpērkot, ja pieejamie kredīta resursi būs lētāki nekā nomas izmaksas.

Elektrovilcienu parka atjaunošanas aprēķinos tika izmantoti pieņēmumi, ka “Pasažieru vilciens” turpina veikt pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu vismaz līdz 2045.gadam un vienas vienības iegādes cena ir 4,3 miljoni eiro. Savukārt kopējā līguma summa paredzēta 153,6 miljoni eiro. Plānots iegādāties no 25 līdz 45 elektrovilcienu vienībām jeb sastāviem, kur katrā būtu līdz 270 sēdvietām.

 

Komentāri (23)

Inese 27.03.2014. 09.29

Atkal latviešu korumpētā valdība maksās milzīgas kompensācijas Rietumu uzņēmējiem. Bet ne jau no savas kabatas. No valsts budžeta. Šādi aplaupot pensionārus un citus mazpasargātos sociālos sabiedrības slāņus.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu