Obama: ASV un Eiropa ir vienotas attieksmē pret Krieviju • IR.lv

Obama: ASV un Eiropa ir vienotas attieksmē pret Krieviju

7
ASV prezidents Baraks Obama Amsterdamas muzejā kopā ar ar Nīderlandes premjerministru Marku Ruti pie Rembranta gleznas "Nakts sardze". Foto: AFP/LETA

Krievijas izstumšana no G7 norāda, ka tā saskarsies ar aizvien lielāku politisko un ekonomisko izolāciju

ASV un Eiropa ir “vienotas, liekot Krievijai samaksāt par tās rīcību” Ukrainā, pirmdien dažas stundas pirms sarunām ar G7 partneriem sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

“Eiropa un Amerika ir vienotas mūsu atbalstā Ukrainas valdībai un Ukrainas tautai,” pēc sarunām ar Nīderlandes premjerministru Marku Ruti sacīja Obama. “Mēs esam vienoti, nosakot samaksu Krievijai par tās līdzšinējo rīcību,” ziņo LETA/DPA.

“Mēs abi uzskatām, ka Krievijas centieni anektēt Krimu ir kliedzošs starptautisko tiesību pārkāpums, un mēs visstingrākajā veidā nosodām tās rīcību,” norādīja Rute.

Tas, ka Kodoldrošības samitā Hāgā būs pulcējušies 53 pasaules līderi, ir “svarīga iespēja”, lai spriestu par notikumu attīstību Krimā, piebilda Nīderlandes premjers.

Nīderlandē notiekošajā G7 samitā nepiedalās Krievija, un šis fakts, kā atzīmē BBC korespondents, norāda, ka Krievija saskarsies ar aizvien lielāku politisko un ekonomisko izolāciju.

Ārpus G7 samita notiks ASV valsts sekretāra Džona Kerija tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kas būs pirmā pēc tam, kad tika ieviestas ASV sankcijas pret Krievijas amatpersonām.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Piektdien Krievijas parlaments ratificēja “līgumu” par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

 

Komentāri (7)

dace_ampermane 24.03.2014. 16.48

ločmelim neizārstējama komunistiski/fašistiska caureja

+13
0
Atbildēt

0

oktaavs 24.03.2014. 18.15

Mēs abi uzskatām, ka Krievijas centieni anektēt Krimu ir kliedzošs starptautisko tiesību pārkāpums, un mēs visstingrākajā veidā nosodām tās rīcību,” norādīja Rute.

—————————–

Skaidrs, ka nosodām..

Laiks paskatīties televizoru un iet gulēt…Ko tie austrumeiropieši tur ceļ paniku ? Mums taču viss ir kārtībā ! Paranoiķi tādi..

Vladimirs taču ir tik jauks cilvēks, bet tiem europigmejiem rādās visādi murgi.

Mūsu ienākumi no gurķu un tulpju eksporta uz Krieviju ir daudz svarīgāki par kaut kādu tur nevienam normālām holandietiem nepazīstamu Latviju.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu