Turcijas premjerministrs liek bloķēt Twitter • IR.lv

Turcijas premjerministrs liek bloķēt Twitter

42
Datorā redzams uzraksts par Twitter bloķēšanu. Foto: AFP/LETA

Erdoganam nepatīk kritika sociālajos tīklos

Pēc Turcijas premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana rīkojuma visā valstī bloķēta piekļuve sociālajam tīklam Twitter, ziņo BBC.

Tas noticis dažas stundas pēc tam, kad premjerministrs bija uzstājies, paziņojot par šādu nodomu.

Tie sociālā tīkla lietotāji, kuriem izdevies tur iekļūt, ziņo, ka, atverot saiti, parādās paziņojums par tīkla bloķēšanu, kas notiekot pēc Turcijas tiesas lēmuma un telekomunikāciju regulatora lūguma.

Iepriekš Erdogans, uzstājoties priekšvēlēšanu mītiņā, paziņoja, ka grasās iznīcināt mikroblogošanas vietni un viņu neuztrauc starptautiskās sabiedrības reakcija.

Turcijas valdības vadītājs norūpējies, ka opozīcija sociālos tīklus izmanto, lai vērstu kritiku pret valdību un viņu personīgi.

Sociālajos tīklos Erdoganu ne reizi vien vainojuši korupcijā, bet pirms kāda laika portālā „YouTube” parādījās ierakstīta telefonsaruna, kurā Erdogans un viņa dēls apspriež, kā tikt vaļā no milzīgām naudas summām.

 

Komentāri (42)

Janis 21.03.2014. 09.06

Kādi gan diktatori ir pamuļķi.

Bloķējot vienu sociālo tīklu cilvēki pāries uz citu.

Turcijā populārāks ir Facebook, viena no valstīm, kur Facebook ir vispopulārākais, faktiski dominējošais sociālais tīkls.

Bet ja aizies visus sociālos tīklus, cilvēkiem vairs nebūs kur savas dusmas izlikt (komentāros un ierakstos) un viņi ies ielās.

Tieši tā tas notika Ēģiptē – tikko kā tika aizliegti sociālie tīkli, nākamajā dienā bija masveida protesti.

+4
0
Atbildēt

1

    Kristīne > Janis 21.03.2014. 10.28

    Par diktatoru šo saukt būtu pārspīlēti, bet ar vietņu aizvēršanu tiešām derētu uzmanīties – liekas, ka Mubaraks izbeidzās interneta atslēgšanas dēļ…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Danute Klaiva 22.03.2014. 00.51

Jā, bet sarkanā Koreja vispār tautu pie pc nelaiž un nekas nenotiek, visi lēkā un ar putām uz lūpām slavina savu tētuku. Slava Korejas kompartijai! Kautkā tā, tikai korejiski.

Bet tas tweeters patiesībā ar ir viena liela miskaste. Nu padomājiet paši, ja tur var ierakstīt tikai 60 zīmes, tad ko vispār ar to var pateikt? Tas tikai kalpo lai daži varētu uzrakstīt apmēram šādu tekstu. Baibiņ eju laukā. Tad atkal ir teksts. Šodien braucu mājās uz Vaiņodi. Vēl kāds ieraksta. Ak kā no rīta pļūtīju. Ir ar pa starpu jēdzīgi tekstiņi, bet visumā lapele sūkā. Pareizi tā jau ir UK radīta, kā nu to tā kritizēt? Facebook jau ir kas cits un tur politiku nedzenā, vismaz neesmu novērojis. Ja retu reizi uzplaisksnī kādi anti uzsaucieni, tad tos var bloķēt. Bet lai dara ko grib, galvenais lai nelaiž krievu kuģus caur šaurumu nevienā virzienā. Ar to ar pietiks lai viņiem kapitāli iegriestu.

0
0
Atbildēt

0

lebronj2356 21.03.2014. 10.44

Ergogans laikam samācījies no sava “čoma” Asada, kam i-nat noslēgšana labi piepalīdzēja pirms kāda laika, vai arī ietekmējas no Lielās Ziemeļu kaimiņvalsts vadītājiem….Diemžēl izskatās, ka ar cilvēka brīvību iet arvien švakāk XXI gadsimtā !

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu