Ušakova maigā propaganda • IR.lv

Ušakova maigā propaganda

46
Nils Ušakovs. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Juka Rislaki

Rīgas mēra apgalvojumi par situāciju Ukrainā līdzinās vai nu melnajam humoram, vai nu

Savā intervijā (“Latvijas Avīze“, 13.marts) Nils Ušakovs (SC) ar priecīgu smaidu piedāvā no agrākiem laikiem pazīstamo propagandu: “Esam par to, lai notiktu starptautiska izmeklēšana visos vardarbības gadījumos Ukrainā, sākot ar Kijevu un beidzot ar Krimu.” Viņaprāt, to vajadzētu veikt EDSO.

Ušakovs turpina: “Kas par bruņotiem vīriem darbojas Krimā, kāpēc Igaunijas ārlietu ministram bija aizdomas, ka snaiperus algoja jaunā vara.”

Ušakovs vai nu maldina avīzes lasītājus, vai tiešām nepārzina šo jautājumu. Šādā gadījumā jāvaicā, vai viņš, bijušais žurnālists, tiešām neseko starptautiskajiem medijiem un savu informāciju iegūst vienīgi no Krievijas?

Pirmkārt, Krievija patiešām aktīvi izplata sarunu ierakstu, kurā Igaunijas ārlietu ministrs piemin baumas, ka Kijevas snaiperi varbūt nemaz neaizstāvēja Janukoviča valdību. Ušakovs nemin to, ka jau vairāk nekā nedēļu ir zināms: šīs baumas neatbilst patiesībai. To avots bijis kāda ukraiņu ārste, kura atradās Maidana laukumā. Kad viņai jautāja, ārste atbildēja, ka neesot teikusi neko tamlīdzīgu. Maidanā visi zināja, kas bija šāvēji.

Ušakova bijušais darba devējs – Krievijas Pirmais Baltijas kanāls – nesen izplatīja “informāciju”, ka paši lietuvieši nošāvuši upurus, kuri mira, padomju tankiem uzbrūkot Viļņā 1991.gada janvārī. Apgalvojums, ka Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča pretinieki provocēdami nogalina savējos pieder tai pašai leģendai. 

Otrkārt, Ušakovam gan vajadzētu zināt, ka nedz EDSO, nedz arī kādi citi starptautiskie novērotāji vismaz pagaidām Krimā netiek ielaisti. Ceļu aizšķērso vīri ar šautenēm, kuri izšāva brīdinājuma šāvienus pat pret neapbruņotiem civiliedzīvotājiem.

Treškārt, SC laikam gan ir vissliktāk informētā partija Eiropas Savienībā. Tās deputāti nobalsoja pret Saeimas lēmumu par notikumiem Ukrainā, jo “trūkst informācijas par to, kādi spēki atrodas Krimā”.

Visa pārējā Eiropa zina, ka tur ir Krievijas armija. Kāds labums SC ir no Ušakova reklamētām īpašajām attiecībām ar Putina partiju, kas brāļiem Latvijā nesniedz pat elementārākās ziņas?

Pēc melnā humora izklausās Ušakova teiktais, ka te “nebūs tanki, nevajag uztraukties”. Acīmredzot, kaut kāda informācija Rīgas mēram tomēr ir.

Patiess populisms Ušakova garā ir brīdinājums nekritizēt Krieviju pārāk bargi, jo tas izbojās attiecības, un “vai katrs iedzīvotājs gatavs ik mēnesi šķirties no 50 eiro savas algas?” Vai šī informācija būtu smelta no Aināra Šlesera vēlēšanu programmas?

Vispirmām kārtām, Latvija ir ES un NATO dalībvalsts un kā tāda pieder pie Krievijas agresijas kritizētājiem. Turklāt katram Krievijas pilsonim nāktos šķirties no vairāk nekā 50 eiro mēnesī, ja Putinam izdotos sabojāt un pārtraukt Krievijas attiecības ar pārējo pasauli.

Ušakovs izsaka cerīgu vēlmi, lai Ukraina “tiktu pie leģitīmi ievēlētas, demokrātiskā ceļā izveidotas jaunas varas”. Cik zināms, Ukrainai ir leģitīms, demokrātiskā ceļā ievēlēts parlaments, kas izveidoja pagaidu valdību, noteica jaunas vēlēšanas un atlaida prezidentu pēc tam, kad viņš bija ļāvis šaut uz savas valsts pilsoņiem, neparakstīja sarunu līgumu un aizbēga uz Krieviju.

Iespējams, ka Ušakovam vajadzētu vairāk ieklausīties Cilēviča kungā, kurš, viņaprāt, ir “labs Eiropas lietu speciālists”…

Autors ir žurnālists un rakstnieks

 

Komentāri (46)

dace_ampermane 20.03.2014. 07.46

ušaks un ločmelis strādā vienam un tam pašam kantorim. Vai kādas šaubas par to? abi vienādi nekaunīgi melo un sagroza faktus.

+27
-1
Atbildēt

1

    Aivars > dace_ampermane 20.03.2014. 18.12

    Beidz. Kādam vienam kantorim?!?!!? Būsim precīzi biedri! Mums grāmatvedības atdalītas. Ušakovam piešķir dzīvokli Monako, mēs savukārt saņemam 2 rubļus par katru mēslu ko internetā iemetam. Tāpēc būsim biedri precīzi, kamēr mums neiedos dzīvokli Monako, tikmēr mūs lūdzu vienam kantorim nepieskaitīt!!!..

    Turklāt mums Antonijas iela nav iedalījusi Rīgas Satiksmi ko izzagt – Ušakovam ir. Mēs saņemam naudu tikai no Antonijas ielas, Ušakovs apzog arī rīdziniekus. Kā jūs domājat kur paliek 60 miļi no RS budžeta?! Neuzminējāt :-)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

archoftriumph 20.03.2014. 07.24

Usakovs savaa “apjukumaa un nezinasanaa” arii Rigas atslegas varetu nepareizajiem iedot.

+23
0
Atbildēt

1

Þanis Bezmers 20.03.2014. 08.56

Ušmerikiem nepieklājas stiept snuķi ārpus savas pilsētas. Tajā vietā, lai kārtotu Latvijas ārpolitiku, viņiem vispirms jāsaved kārtībā ūdensvads un kanalizācija, jāizķer zagļi un dauzoņas savā pilsētā, ja jau izlielījās godam kalpot.

+17
0
Atbildēt

6

    Ojārs > Þanis Bezmers 20.03.2014. 16.38

    Ko par uzbrukumu domā Vienotība? Ir kādi iespējamie scenāriji padomā?

    /////////////////////////

    zane: “Dzintars: Ar tankiem Latvijai neuzbruks”

    p.s. starp citu, labs Dzintara raksts, paldies par saiti.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > Þanis Bezmers 20.03.2014. 18.32

    Dzintara latvieši ar saslietiem daiktiem kompensēs krievu tanku samalto gaļu?!

    Brašs puisis Raivītis. Viņa politiskais krusttēvs, Latvijas lauku avīzes Voldemārs Krustiņš, gan būs par daudz sacerējies, Raivī nākotnes prezidentu Latvijai pareģodams.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Egita > Þanis Bezmers 20.03.2014. 22.51

    zanE …ui, Andri, nu Tu nonāc pretrunās ar savas partijas nostāju…_

    ___________________________________________________________________

    Zane Man nav sava partija.Nekad nesmu bijis nevienā partijā.

    Bet uz šobrīdi balsotu par NA.Neskatoties uz to ,ka man tur daudz kas nepatīk.

    Bet par tādām laimdotām,aboltiņām -točno ne

    Zane ,-bet tu neskaties ko saka kāda partija. ,domā pati.

    p.s.Turies.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Þanis Bezmers 20.03.2014. 20.50

    Un kā rīkosies optiskais tēmeklis?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Egita > Þanis Bezmers 20.03.2014. 10.57

    nu ja laimdotas nekārto ārpolitiku,tad to darīs ušņakovs.«Ir pāragri uztraukt sabiedrību,» Krimas aneksijas dienā saka premjere par nozarēm, kas Latvijā ciestu visvairāk no ES ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju. Domāts – darīts, nerunāsim vairāk par okupēto Krimu, nesatrauksim sabiedrību – skatīsimies Krievijas TV, kas arī stāsta, ka nevienam ne par ko nav jāuztraucas, it sevišķi par Ukrainu.

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/502010-laimdota_aicina_palikt_savas_vietas_kamer_krievija_okupe_ukrainu

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > Þanis Bezmers 20.03.2014. 15.44

    …ui, Andri, nu Tu nonāc pretrunās ar savas partijas nostāju!…

    … “Dzintars: Ar tankiem Latvijai neuzbruks”

    -“Varbūt būšu nepopulārs apgalvojot, ka stipri lielāki riski Latvijā ir sadarīt muļķības paniskās bailēs no kara, nekā to reāli piedzīvot. Turpinot līdzību, notikumi Krimā liecina, ka laiks kļūst slidenāks, tātad, lai kā negribētos, jāziedo līdzekļi drošākām riepām, jāpārliecinās par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli un jābrauc prātīgāk.” /Raivis Dzintars, NA/

    http://www.diena.lv/latvija/viedokli/dzintars-ar-tankiem-latvijai-neuzbruks-14048880

    …ak, jā!…un vēl…demogrāfija!…

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu