Ukraina saviem karavīriem ļauj lietot šaujamieročus (papild.) • IR.lv

Ukraina saviem karavīriem ļauj lietot šaujamieročus (papild.)

58
Ukrainas pašaizsardzības spēku karavīri trenējas šaušanā. Foto: EPA/LETA

Simferopolē nogalināts Ukrainas karavīrs; Ukrainas premjers: Konflikts ar Krieviju pārgājis militārajā stadijā

Simferopolē otrdien nogalināts Ukrainas karavīrs, ziņo UNIAN. Vēl viens karavīrs ir ievainots, pavēstījis Ukrainas Jūras spēku admirālis Sergejs Gaiduks selektorapspriedē. Ukrainas premjers Jaceņuks paziņojis, ka konflikts ar Krieviju šodien pārgājis militārajā stadijā.

Jaunākās ziņas liecina, ka Ukrainas Aizsardzības ministrija atļāvusi saviem karavīriem Krimā lietot šaujamieročus, ziņo UNIAN. Savukārt Krievijas armija otrdien turpinājusi Krimā ievest savu jaunāko militāro tehniku. Tā Kirovskajas ciema tuvumā izvietotajā kara lidlaukā šodien iebraukušas 11 automašīnas ar zenītraķetēm “OSA”.

Ievainotajam Ukrainas armijas virsniekam ir divi šauti ievainojumi kājā, teica Gaiduks. Virsniekam sniegta medicīniskā palīdzība, briesmas dzīvībai nedraud. Pēc jaunākajām ziņām, ukraiņu karavīriem uzbrukuši Krievijas specdienesta kaujinieki, kurus atbalstījuši Krimas “pašaizsardzības” vienības.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks šodien pieprasījis sasaukt komisiju ar Ukrainas, ASV, Lielbritānijas un Krievijas aizsardzības ministru līdzdalību, lai nekavējoties risinātu jautājumu par Krievijas karavīru darbībām Krimā, kas vērstas pret Ukrainas militārpersonām.

“Šodien Krievijas militārpersonas sāka šaut uz Ukrainas karavīriem, bet tas jau ir kara noziegums,” paziņoja Jaceņuks.

Tāpēc nepieciešams nekavējoties sasaukt kopīgu Budapeštas memorandu parakstījušo valstu aizsardzības ministru komisiju.

Jaceņuks norāda, ka šīs sanāksmes uzdevums būtu turpmākas karadarbības eskalācijas novēršana un sākt politikso dialogu

Savukārt Gaiduks norādījis, ka pēdējā laikā kļuvuši biežāki mēģinājumi ar spēku ieņemt Ukrainas armijas karaspēka daļas Krimā, izmantojot gan šaujamieročus, gan citus ieročus.

Kā informējis Gaiduks, Krievijas karavīri Krimā arī mīnējuši ceļus uz Feodosijas garnizona dislokācijas vietu.

Kopumā, pēc viņa teiktā, pussalā kļuvuši biežāki arī Ukrainas virsnieku nolaupīšanas gadījumi. Jau bijuši pieci virsnieku nolaupīšanas gadījumi. Divus virsniekus izdevies atbrīvot, bet trīs vēl nav atbrīvojuši tā saucamie Krimas pašaizsardzības spēki, teica Gaiduks.

Viņš arī norādīja, ka bijuši trīs gadījumi, kad Simferopoles un Sevastopoles hospitāļos notikuši trīs mēģinājumi ar spēku ietekmēt medicīnas personālu. 

Kā vēsta UNIAN, Krimas “pašaizsardzības spēku” bloķētajās Ukrainas armijas daļās pārtikas tur esošajiem karavīriem pietiks vēl 7 – 10 dienām.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (58)

Jānis Derkusovs 18.03.2014. 21.35

Nū…Es teiktu, ka ar tiem snaiperiem iet ļoti izteikts rokraksts.Jo, kad Krievija okupēja Gruzijas teritoriju, tad uz krievu miera uzturētājiem, arī šāva snaiperi…it kā no pretējās puses…Un uz Gruziju šāva raķetes …No kaut kurienes… Kā Krievija grib kādu okupēt, tā uzrodas snaiperi, kas šauj uz visām pusēm.

Jo Krievijai ar Krimu nepietiek… Tiks nošķelti dienvidaustrumu apgabali. Tāpēc tur tiek organizētas provokācijas un notiek kūdīšana. Tā teikt, radīts garnējums un servējums prastai okupācijai.

Un Putina vārdiem, ka Krievija negrib Ukrainas sadalīšanu var ticēt tikpat, kā apgalvojumam, ka tie bez atšķirības zīmēm Krimā nav Krievijas karavīri.Lai gan varbūt arī negrib sadalīšanu, grib paņemt visu…

+16
0
Atbildēt

2

gundega_heiberga 18.03.2014. 19.10

Krievijas rīkotiem referendumiem cilvēku upuri ir demokrātijas apliecinājums. Nebrīnīsimies.

+18
-4
Atbildēt

0

dro 18.03.2014. 18.22

    Inese > dro 18.03.2014. 18.51

    Vai tu re, šo manu komentu izdzēsa, kaut arī tas ir citāts no video. Dzēs, Miķelsone, tad arī video ar to armēni!

    “Iš, ko tas aktieris saka: “люди хотят доказать, что, Кличко педераст. По интернету выставили его голую жопу, а теперь говорят, что он ярый националист”

    +3
    -17
    Atbildēt

    0

    neonbanquet > dro 18.03.2014. 21.02

    FURUNO :D … skaties nepieliec no dusmām un naida bikses, jo liela stresa gadījumā organisms mēdz atbrīvoties no liekā satura.

    Interesanti novērot, kā ļaudis savā nevarībā tik vien spēj, kā apsaukāties un rakstīt visādas muļķības. Vāji, vāji ļautiņi komentē.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Dina > dro 19.03.2014. 09.24

    Nu lūk kārtējais Ukrainas OFICIĀLO VARAS IESTĀŽU, un Rietumu, Ukrainas un Latvijas mediju melīguma pierādījums:

    Симферопольским снайпером оказался 17-летний подросток

    http://regnum.ru/news/1779933.html

    Gribu redzēt kurš no mūsu medijiem šodien šo ziņu nopublicēs. Un esmu gatavs derēt, ka neviens, jeb aŗi tā tiks nobāzta kaut kur dziļi dziļi ziņu pašā apakšā. Lai formāli it kā jau nebūtu speciāli slēpta.

    Un pamatojoties uz šādu provokāciju, Ukrainas Valdība pieņemt lēmumu izdalīt ieroūs un paziņo, ka „Konflikts ar Krieviju pārgājis militārajā stadijā”???

    Tad kurš te ir kara kurinātājs, a ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > dro 18.03.2014. 20.40

    Idiņu komentārus ne tikai dzēš, bet viņus arī apmeklē mājās un iedod pa muti.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    SIEKSTA.LV > dro 18.03.2014. 20.49

    Klau, mēsls, tu spēj riet, melot un melot, bet neiet cauri, vairs, Gebelsa gājieni! Kas jūs par krieviem, krievus apkāvāt pēc sava lumpeņu apvērsuma, depžavņiki un GBistu līdzskrējēji vien esat. Ko pasulei esat devuši,- karu, sāpes, nelaimes, ko vēl? Ir viegli pļurstēt ar jauniešiem, kas nezin vēsturi, ko vari atbildēt cilvēkam, kas pieredzējis jūsu ļaundarības. Jūs ienīst visur, kur esat bijuši, atbrīvotāji! Mosties perdeli, ko teiksi pēc kārtējās slepkavības Ukrainā!?

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu