Streļčenoks KNAB priekšnieka vietnieka amatam izbrāķējis Šikori • IR.lv

Streļčenoks KNAB priekšnieka vietnieka amatam izbrāķējis Šikori

34
KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore Foto: Edijs Palens, LETA

Biroja vadītājs notiekošo detalizētāk komentēt atsakās

Bez rezultāta beigtajā iekšējā konkursā uz vakanto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu bija pieteikušās četras korupcijas apkarošanas bloka amatpersonas, tostarp Izmeklēšanas nodaļas vadītāja, KNAB priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāja Lienīte Šikore, vēsta LETA.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vairākkārt aģentūrai LETA atteicās izpaust informāciju par konkursu. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka konkursā visi četri kandidāti bijuši no biroja korupcijas apkarošanas bloka, kuru pirms vairāk nekā mēneša vēl vadīja Juta Strīķe. Starp kandidātiem bija Izmeklēšanas un Operatīvo izstrāžu nodaļu amatpersonas, kuras birojā strādā vairākus gadus un viena no kandidātēm – pašreizējā KNAB priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāja, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore.

KNAB vairāku nedēļu laikā nesniedz atbildes, kuras amatpersonas darbojās konkursa komisijā, taču, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, tajā bija Streļčenoks, viņa vietniece Ilze Jurča un Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja. Intervijas ar kandidātiem KNAB priekšnieks veica vienpersoniski.

LETA jau iepriekš ziņoja, ka Šikore bija viena no pieciem KNAB nodaļu vadītājiem, kuri pērn oktobrī vēstulē Ministru prezidentam pamatīgi kritizēja Streļčenoku, par to, ka viņš birojā nodarbojas ar “mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju”.

Neskatoties uz kritisko vēstuli, Streļčenoks tieši Šikori izvēlējās par sava vietnieka pienākumu izpildītāju un pat slavēja viņu plašsaziņas līdzekļos. Šonedēļ laikrakstam “Diena” viņš norādījis, ka Šikores darbs viņu apmierinot. Arī 17.janvārī Streļčenoks žurnālistiem atzina, ka ar iepriekšējo vietnieci Jutu Strīķi vairākus jautājumus “nevarēja mēnešiem atrisināt”, taču ar Šikori tas noticis pāris dienu laikā.

Laikrakstam “Diena” Streļčenoks šonedēļ apstiprinājis, ka iekšējā konkursā amatam pieteicās četri kandidāti. “Kandidāti bija spējīgi, bet starp viņiem cilvēku, kas varētu ieņemt šo amatu, es neredzēju,” savu lēmumu skaidroja Streļčenoks.

Biroja vadītājs notiekošo detalizētāk komentēt atsakās, bet piebilst, ka viņam pašam bijis “īpaši nepatīkami tādā veidā beigt konkursu”. “Tie cilvēki, kurus es uzrunāju, un tie, par kuriem cerēju, ka pieteiksies konkursā, – viņu nebija,” sacīja biroja vadītājs.

Drīzumā tiks lemts, kādā veidā atrast piemērotāko pretendentu. Pagaidām vēl neesot skaidrības, vai rīkot atklātu konkursu vai uzrunāt kādas konkrētas personas, ziņoja laikraksts.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka vietnieka vakantais amats birojā radies, jo no vietnieka amata ar trešo reizi tika atbrīvota ilggadēja biroja darbiniece Juta Strīķe, kura tagad konfliktu par darba tiesiskajām attiecībām risina tiesas ceļā.

Februārī izsludinātajā konkursā pretendentiem bija izvirzītas septiņas prasības, starp kurām nav obligātas prasības pēc augstākās juridiskās izglītības un pieredzes vadošā amatā.

Pretendentiem jābūt ar augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību, piecu gadu darba pieredzi operatīvajā darbā vai pirmstiesas izmeklēšanā. Tāpat pretendentiem jābūt labām zināšanām krimināltiesību, operatīvās darbības un pirmstiesas izmeklēšanas jomā.

Pretendentu atbilstības vērtēšana tika organizēta divās kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēta pretendenta atbilstība izvirzītajām prasībām un iesniegtais redzējums. Atbilstošākie kandidāti tiks aicināti piedalīties otrajā kārtā – intervijā ar KNAB priekšnieka vietnieka praktiskā darba organizāciju un prioritātēm.

 

Komentāri (34)

ligakalnina 14.03.2014. 11.27

Kad reiz to Streļčenoku nosūtīs uz kādu komisiju, ar psihiatru piedalīšanos, kura izbrāķēs viņu pašu, konstatējot, ka viņš, politkorekti izsakoties, ir akcentēta personība, kurš absolūti neder tādā amatā.

Mūsu deputātu un valdības bezatbildība attiecībā uz KNAB nebeidz pārsteigt, kaut, no otras puses, pie mūsu korupcijas, kam te vajadzīgs normāls KNAB, viss, acīmredzot, iet pēc Lemberga un Co plāna, un V izliekas, ka neko neredz, neko nedzird, utt., kaut, izņemot RP, ko, arī pateicoties V, “noēda” pilnībā, kāds tad V atbalsts – NA, ZZS, SC, kuri, drīzāk, atbalsta cits citu, nekā V?

Lembergs tak nesen izteicies, ka Ušakovam vajadzēs vēl 20 gadus, lai izlabotu latviešu politiķu kļūdas Rīgā.

+13
-4
Atbildēt

0

ivetao2007 14.03.2014. 15.30

Korupcijas, nesaimnieciskum un izškērdības dēl nabadzīgo Latviju varētu glabt tikai dzelzs ledija Juta Strīķe. Viān jštājā ne tikai KNAB prekšā, bet viān derētu arī par Ministru oprezidenti lēnīgās un neizškirīgas Stajumas vietā. Tad beidot Latvijas pamatu grauzējiem oligarhiem un citādiem karjeristiem pienāktu gals. Strelčenoku es neņemtu pat par sētnieku. Tam arī par kaut ko jāatbild. Bet šis priešnieks ne par ko neatbild. Melakurgu nozaga, Kafjabankuizlaupija, Air Baltik grūst kopā. Bet lielākai izlaupītāji ņirdz. īpaš tas zem Hūtes. kuru Juta atmaskoja, bet tiesvedībās, izskatās, darbojās Hutes stipendiati. Kur ir Latvijas saimniek/ce?

+3
-3
Atbildēt

0

v_laivins 14.03.2014. 21.49

Streļčenoks nevienam vairs neuzticas, žēl, ka pats sevi vēl nevar noklonēt kādas pāris reizes.Tad KNAB būtu perfekti sakārtotas atskaites. Štrunts par operatīvo darbību, galvenais dokumentācija.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu