„Dirty Deal Teatro” Maskavā aicina izvest Krievijas karaspēku no Ukrainas • IR.lv

„Dirty Deal Teatro” Maskavā aicina izvest Krievijas karaspēku no Ukrainas

44
Jānis Balodis. Foto: Didzis Grodzs

Aktieri: Skatītāji privātās sarunās – mēs esam nobijušies par situāciju Krievijā

Latvijas mākslinieki no „Dirty Deal Teatro” trešdien viesizrādē Maskavā, atklājot festivāla “Zelta maska” sadaļu “Jaunā luga”, aicināja skatītājus cīnīties par Krievijas federācijas karaspēka izvešanu no Ukrainas.

5. martā Maskavā notika “Nacionālā attīstības plāna” viesizrāde, taču teātris nolēma, ka tai tiks mainīts fināls, informē „Dirty Deal Teatro” sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Izrādes beigās aktieris Jānis Balodis uzrunāja skatītājus, sakot, ka izrādei „Nacionālais attīstības plāns” ir svarīgs konteksts, kurā darbs rodas. „Šo darbu raksturo kritika Latvijas un Eiropas Savienības politikai. Un es esmu priecīgs, ka šīs kritikas dēļ Latvija un Eiropas Savienība nav pārstājusi mani atbalstīt kā mākslinieku,” teica Balodis.

Viņš norādīja, ka ir „konteksts šodien un šeit Maskavā, kad, ņemot vērā notikumus Ukrainā, ir grūti kritizēt Latviju un Eiropas Savienību, jo mana kritika var kļūt par daļu no kopējās Krievijas valdošās varas kritikas Latvijai un Eiropas Savienībai”.

Tāpēc viņš skatītājus aicināja izrādes pēdējo priekšnesumu izpildīt tos, kuri ir par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas.

Teātris atzīmē, ka ir gandarīts, ka aicinājumam atsaucās puse skatītāju. Tomēr viena ceturtā daļa uzreiz pametusi zāli.

Diskusijā pēc izrādes, kā norāda Murāne, kāds cilvēks publiski stāstījis par to, ka viņa ģimenei ir bail un pirmo reizi dzīvē viņi domā par emigrāciju no Krievijas.

Pēc diskusijas vēl vairāki cilvēki privātās sarunās atzinuši, ka ir satraukti un nobijušies par situāciju Ukrainā un Krievijā.

Skatītāji bija priecīgi satikt Latvijas aktierus un sarunāties par aktuālajiem jautājumiem, saka Murāne. „Dirty Deal Teatro” komanda kopā ar skatītājiem Maskavā bija par cilvēcību, veselo saprātu un mieru.

Kā zināms, Jānim Balodim tika piešķirta „Spēlmaņu nakts” speciālbalva par pilsonisko atbildību un spēju pārvērst valdības dokumentu atraktīvā izrādē “Nacionālais attīstības plāns”.

 

Komentāri (44)

kzarins 06.03.2014. 12.56

Malači! Tiešām aktīva pilsoniska, cilvēciska rīcība! Pie tam izrādes konteksts ļoti labi parāda skatītājam to atšķirību. Ļoti jau grūti runāt vai diskutēt ar politiķiem demagogiem… Paldies!

+6
0
Atbildēt

0

Inese 06.03.2014. 10.06

Aprobežotie aktieri pat nezina, ka Krievijas Federācijas karaspēks Ukrainā atrodas saskaņā ar starpvalstu līgumu.

+1
-14
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu