ASV atmasko desmit Putina "nepatiesus apgalvojumus par Ukrainu" • IR.lv

ASV atmasko desmit Putina “nepatiesus apgalvojumus par Ukrainu”

29
Fragments no ASV Valsts departamenta paziņojuma par Putina meliem.

 

ASV Valsts departaments trešdien atmaskojis desmit Krievijas prezidenta Vladimira Putina paustus “nepatiesus apgalvojumus par Ukrainu”, ziņo LETA/AFP.

ASV Valsts departaments izveidojis “Faktu lapu,” pārmetot Putinam realitātes ignorēšanu vai pārveidošanu.

“Pasaule nav pieredzējusi tik pārsteidzošu Krievijas daiļliteratūru kopš Dostojevskis rakstīja: “Divi plus divi ir pieci”,” teikts ASV Valsts departamenta paziņojumā.

Tajā apkopoti desmit Putina izteikumi “Putina kungs saka”, kam pretnostatīti “fakti”, kuros izklāstīts ASV redzējums.

Komentējot Putina izteikumus, ka Krimā kuplā skaitā redzamie bruņotie vīri piederot pie “pašaizsardzības vienībām,” Valsts departaments norāda, ka pastāv “spēcīgi pierādījumi, kas liecina, ka Krievijas drošības dienestu darbinieki atrodas pašā epicentrā pret Ukrainu rūpīgi izplānotajos spēkos Krimā”.

“Viņi brauc transportlīdzekļos ar Krievijas militārajām numurzīmēm un sevi dēvē par Krievijas drošības spēkiem, atbildot uz starptautisko mediju un Ukrainas armijas jautājumiem,” teikts paziņojumā.

Vašingtona arī noraida Krievijas apgalvojumus par humāno krīzi Krimā un noliedz izteikumus, ka simtiem cilvēku bēgot no Ukrainas, cerot rast patvērumu Krievijā.

ASV Valsts departaments tāpat nepiekrīt Krievijas apgalvojumiem, ka Krievijas bāzes vai etniskie krievi Ukrainā būtu apdraudēti, kā arī noliedz izskanējušo informāciju, ka notikuši uzbrukumi baznīcām un sinagogām.

“Faktu lapā” komentēti arī Putina izteikumi, ka Ukrainas parlaments atrodoties “ekstrēmistu un teroristu ietekmē”.

ASV Valsts departaments uzsver, ka Ukrainas parlaments jeb Augstākā rada ir “visplašākās pārstāvniecības institūcija Ukrainā,” un galēji labējie grupējumi, kas piedalījās Ukrainā pieredzētajās sadursmēs, parlamentā nav pārstāvēti.

 

Komentāri (29)

Alise 06.03.2014. 09.12

Ločmeli, nepārsprāgsti no centības pie katra raksta vairākus komentārus ar propagandu rakstot vai mēginot pirmais nokomentēt. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā latviešu imunitāte pret krievu propagandu ir tikai un vienīgi palielinājusies – tagad pie Krievijas izteiktām versijām sāk piedomāt pat tie, kas agrāk to visu ņēma nekritiski. Tādēļ tik daudz drukāt tāpat nav jēgas, nesasniegs propaganda mērķi, labāk pietaupiet veselību.

Bez tam, man izskatās, ka pēc RU rīcības UA, domāt ir sākusi pat daļa SC elektorāta. Būs Putins ar savu rīcību riktīgi uzmetis SC.

+13
-4
Atbildēt

0

ligakalnina 06.03.2014. 09.16

Varētu atrast arī 100 apgalvojumus, kur Putins melo, Putins melo, dezinformē. sagroza faktus, 99% no visa ko viņš saka, neviens, izņemot viņa nozombēto elektorātu un Obamu viņam netic, nu, laikam, Obamam arī, beidzot, atvērušās acis.

Nevajag aizmirst, kas ir Putins – diezgan zema līmeņa KGB “šestjorka”, kuram izlikties, melot, provocēt, ir dzīvesveids, pie kam, kā personība, ārkārtīgi bailīgs no jebkuras opozīcijas, līdz ar to ļaunatminīgs un atriebīgs, ar attiecīgu redzesloku un dzīves izpratni, no kā arī izriet visa viņa politika.

+13
-4
Atbildēt

5

    Andris Jautriņš > ligakalnina 06.03.2014. 09.45

    Dzeri, melo visi :)

    Here are Obama’s top-10 lies

    I wanted to write to give you my idea of the top-10 prevarications from the current administration. (OK, there are actually 12, plus many more you can add on your own).

    The first two are the most obvious and, of course, it’s too easy to pick on the “signature piece of legislation,” Obamacare, a dreadfully and carelessly written, and tragically flawed piece of legislation that nobody read and was passed entirely along party lines. So on with some of the fabrications from the White House.

    1. You can keep your doctor, period. This was known to be false as early as 2010. Period.

    2. You can keep your plan, period. If folks knew how bad Obamacare was going to be, there would have been a different outcome to the last election.

    Read more here:

    http://www.heraldonline.com/2014/01/11/5570513/here-are-obamas-top-10-lies.html#storylink=cpy

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 06.03.2014. 09.46

    Nevajag aizmirst, kas ir Putins

    ———————-

    Nevajag aizmirst, ka Puķinu lielā vienprātībā uz trešo termiņu (patiesībā uz ceturto) ir ievēlējuši tie paši dvēseliskie un jaukie krievi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 06.03.2014. 09.19

    Galvenais, ka neviens ASV polītiķis nekad nemelo, vai ne Džerīti? ;)

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Powell-anthrax-vial.jpg

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 06.03.2014. 11.03

    Nevis lielā vienprātībā, bet, tuvu 60%.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > ligakalnina 06.03.2014. 09.32

    Kolins Pauels ir svētā marija salīdzinot ar lielkrievijas deģenerātiem. Viņam ir sanācis sūdos iekulties (pateicoties Dikam Čeinijam) bet viņš ir intelektuālis un goda cilvēks. Krievijā tādu cilvēku gandrīz vispār nav. Pie varas noteikti nav.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 06.03.2014. 09.35

ziemeļkorejieši arī svēti tic, ka dzīvo vislaimīgākajā zemē. Ka valsti vada diženākais no diženajiem. Ka uz pasaules ir tikai viena TV “Ziemeļkorejas balss”. Ka “neticīgo” saplosīšana ļaužu pārpildītā arēnā ir aizraujoša izrāde. Ka… (sarakstu var papildināt)

+9
-2
Atbildēt

2

    Ivars Ozols > silvija_vitina 06.03.2014. 11.30

    Neizskatās, ka Ziemeļkorejas iedzīvotājiem ir ilūzijas par vietējo komunistu labvēlību. Viņiem diemžēl nav izvēles. Ja ne tā paskatīsies uz Kima bildi, tevi un tavas nākamās divas paaudzes turēs verdzībā.

    http://resources3.news.com.au/images/2012/08/20/1226453/844967-kim-jong-un.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > silvija_vitina 06.03.2014. 09.41

    Ziemeļkorejieši ir nogriezti no pasaules un vispār nekādu alternatīvo informāciju nesaņem. Ločmeļi dzīvo kā brīvi cilvēki un tai pat laikā ir tik pat nozombēti.

    Krievi ir dīvainākā tauta cilvēces vēsturē.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu