Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Svētdien vakarā Losandželosā notikušajā Oskaru ceremonijā tapušais slavenību pašģīmis divu stundu laikā kļuva par visu laiku popolārāko tvitera foto — to apskatīja un pārsūtīja tālāk divi miljoni cilvēku. No kreisās: Džereds Leto, Dženifera Lourensa, Čenings Tatums, Merila Strīpa, Elena Dedženeresa, Džūlija Robertsa, Kevins Speisijs, Bredlijs Kūpers, Breds Pits, Lupita Njongo, viņas brālis Pīters un Andželīna Džolija. ASV Kinoakadēmijas balvu par labāko filmu saņēma vēsturiskā drāma 12 gadi verdzībā, labākās aktrises gods tika Keitai Blanšetai par tēlojumu kinolentē Jasmīnas stāsts, bet labākais aktieris bijis Metjū Makonehijs par veikumu stāstā par AIDS aktīvistu Dalasas pircēju klubs.

Nedēļas notikumi pasaulē

Soli no kara – Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagaidām neredz nepieciešamību pēc militāras iejaukšanās Ukrainā, «bet tāda iespējamība ir», viņš paziņoja otrdien pirmajā preses konferencē pēc Ukrainas un Krievijas konflikta eskalācijas. Lai arī Krimā visas Ukrainas karabāzes un robežpunktus bloķējuši cilvēki neatpazīstamās formās, Putins noraidīja iespēju par Krimas pievienošanu Krievijai. Tikmēr ASV pārtrauca militāro sadarbību ar Krieviju, savukārt ES valstu ārlietu ministri nolēma – ja tuvāko dienu laikā situācija neuzlabojas, paredzēts pārtraukt ES dialogu ar Krieviju par bezvīzu režīma jautājumiem, kā arī izskatīt sankcijas pret Krievijas amatpersonām. Ukrainas parlaments aicina Krieviju atsaukt karaspēku.

Pēc Krievijas armijas iebrukuma Krimā Maskavas fondu tirgū turpinās strauja lejupslīde. Arī Krievijas rubļa vērtība pret eiro un ASV dolāru pirmdien nokritās līdz jaunam visu laiku zemākajam līmenim. Pie Maskavas valūtas maiņas punktiem veidojas garas rindas – iedzīvotāji bīstas par rubļa devalvāciju un masveidā maina naudu pret ārvalstu valūtu.

Austrija un Šveice iesaldējušas aktīvus gāztajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un vēl 17 bijušajām amatpersonām, kuras tiek turētas aizdomās par cilvēktiesību pārkāpšanu un saistību ar korupciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu