Diriģents Jānis Liepiņš atzīts par gada labāko jauno mākslinieku • IR.lv

Diriģents Jānis Liepiņš atzīts par gada labāko jauno mākslinieku

22
Diriģents Jānis Liepiņš (no labās) Lielo mūzikas balvu saņēma no sava Dārziņskolas pedagoga diriģenta Jāņa Ērenštreita rokām. Foto: Edijs Pālens, LETA

Sadalītas „Lielās mūzikas balvas 2013″

“Lielo mūzikas balvu 2013” kā gada labākais jaunais mākslinieks saņēmis diriģents Jānis Liepiņš. Otrdienas vakarā notika svinīga šīs gadskārtējās balvas mūzikā pasniegšana pērnā gada labākajiem mūziķiem un skaņdarbu autoriem.

Par labāko gada koncertu atzīts Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts 27.septembrī Lielajā ģildē, kuru vadīja Krievijas diriģents Vladimirs Fedosejevs un kurā kā solists uzstājās Egils Siliņš, informē balvas organizatori.

Gada uzveduma balvu saņēma Jura Karlsona baleta “Karlsons lido…” iestudējums Latvijas Nacionālajā operā (LNO), bet gada jaundarba gods ticis Jāņa Petraškeviča fantāzijskaņdarbam ansamblim “Darkroom”, kura Latvijas pirmatskaņojums 5.oktobrī notika LNO Jaunajā zālē.

Par izcilu sniegumu “Lielo mūzikas balvu 2013” saņēma pianists Reinis Zariņš. Balvu viņš izpelnījies par solopartiju Vitolda Lutoslavska Klavierkoncertā Cēsu mākslas festivālā 12.jūlijā.

Par izcilu darbu ansamblī godināta pianiste Herta Hansena, bet par izcilu interpretāciju – klarnetists Egīls Šēfers par solopartiju Volfganga Amadeja Mocarta Klarnetes koncerta atskaņojumā 16.februārī Lielajā ģildē ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Lucu Kēleru, kā arī solopartiju Romualda Kalsona Klarnetes koncerta atskaņojumā ar “Sinfonietta Rīga” un Normundu Šnē 10.maijā Lielajā ģildē.

“Lielās mūzikas balvu 2013” par gada izcilāko Eiropas mūzikas projektu saņēmis Riharda Vāgnera operu tetraloģijas “Nībelunga gredzens” iestudējums Latvijas Nacionālajā operā.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma dziedātāja Regīna Frinberga

Katrs balvas laureāts saņem sudraba statueti un naudas balvu 1500 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, un otrdien tā tika pasniegta 21.reizi.

 

Komentāri (22)

andris902 05.03.2014. 09.27

…lielisks novērtējums!…Jāni, lai radošums kāpj un pludo pāri malām, veiksmi!…un…drošu roku!…. :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu