Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas sportists neatzīst vainu • IR.lv

Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas sportists neatzīst vainu

34
Oskars Pistoriuss (centrā) ierodas tiesas zālē. Otrā no labās - Džūna Stīnkempa.

Paredzams, ka Oskara Pistoriusa tiesas prāva ilgs vismaz trīs nedēļas

Pazīstamais Dienvidāfrikas paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss tiesā nav atzinis, ka savu draudzeni modeli Rīvu Stīnkempu būtu nogalinājis apzināti, ziņo mediji.

Pirmdien sākās Pistoriusa tiesas prāva, kurā viņš tiek apsūdzēts savas draudzenes nošaušanā.

Pēc izmeklētāju versijas, Pistoriuss 2013.gada februārī sievieti nošāva savā mājā Pretorijā.

Pistoriuss iepriekš izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis “šausmīgi nobijies”, ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā. Atklātībā nonākušie fotoattēli un vannas istabas durvīs saskatāmie ložu caurumi apstiprina Pistoriusa iepriekš teikto, ka viņš šaušanas brīdī kājām nebija piestiprinājis savas īpašās protēzes.

Prokuratūra Pistoriusam uzrādījusi apsūdzību tīšā slepkavībā, par ko iespējams saņemt mūža ieslodzījumu, bet pats sportists to noliedzis.

Sākoties prāvai, slavenais sportists pirmo reizi tiesas priekšā aci pret aci saticies ar nošautās draudzes māti. “Vēlos ieskatīties viņam tieši acīs un pati pārliecināties, kas ir noticis ar Rīvu,” izteikusies modeles māte Džūna. Ja 27 gadus vecais Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud pat mūža ieslodzījums.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Paredzams, ka tiesas prāva ilgs trīs nedēļas.

 

Komentāri (34)

Inese 03.03.2014. 19.36

Šī ziņa rotātu jebkuru dzelteno portālu, vai ne, IRsa?

+1
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu