Igaunijas prezidents sasauc drošības padomes ārkārtas sēdi (papild.) • IR.lv

Igaunijas prezidents sasauc drošības padomes ārkārtas sēdi (papild.)

46
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Vējonis: Latvijas iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, mūsu drošību garantē NATO

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess svētdien sasaucis valsts drošības padomes ārkārtas sēdi, lai apspriestos par situāciju Ukrainā, ziņo LETA.

Igaunijas drošības padome izvērtēs Krievijas bruņoto spēku rīcību Ukrainas teritorijā, kā arī apspriedīsies par tālākas rīcības koordinēšanu ar NATO un Eiropas Savienību (ES), vēsta portāls „delfi.ee”.

Drošības padome arī izvērtēs Ukrainas krīzes iespējamo ietekmi uz Baltijas jūras reģiona drošību.

Vējonis paļaujas uz NATO

Latvijas drošību garantē NATO, kas ir pasaules spēcīgākā militārā organizācija, tāpēc mūsu iedzīvotājiem nav pamata uztraukties, norāda aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Sociālajā tīklā Twitter Vējonis ierakstījis: „LV drošību garantē NATO. Mūsu iedzīvotājiem nav pamata satraukties. Pašlaik notiek NATO Padomes ārkārtas sanāksme, kur spriedīs par kopīgu rīcību.”

Aizsardzības ministrija (AM) atgādina, ka pēdējā laikā novērojama paaugstināta Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Baltijas reģionā, Latvijas ārējo robežu tuvumā, veicot kaujas lidojumus un organizējot mācības.

Kā aģentūru LETA informēja ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andis Jēkabsons, svētdien aizsardzības ministrs sasauca AM un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadības sanāksmi, lai uzklausītu amatpersonu ziņojumus un lemtu par turpmāko rīcību.

Ministrs tika informēts, ka NBS strādā ikdienas režīmā, veicot pastiprinātu valsts ārējo robežu novērošanu un situācijas analīzi. Līdztekus notiek Baltijas valstu aizsardzības un ārlietu resoru amatpersonu savstarpēja informācijas apmaiņa un darbības koordinācija.

Latvija cieši kopā ar citām NATO dalībvalstīm aktīvi strādā, lai panāktu kopīgu risinājumu, uzsver ministrs. Tāpat viņš norāda, ka šodien Briselē, piedaloties visiem NATO dalībvalstu vēstniekiem, notiek NATO Padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiek lemts par notikumiem Ukrainā un kopīgu NATO turpmāko rīcību.

“Šobrīd vairāk kā jebkad ir jāvērtē finansējuma apmērs Latvijas aizsardzībai. Jāatrod iespēja finansējumu aizsardzības jomai pakāpeniski nodrošināt 2% apmērā no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Tas nepieciešams gan Latvijas savstarpējo saistību izpildei Ziemeļatlantijas aliansē, gan mūsu karavīru atbilstošam aprīkojumam un drošībai starptautiskajās misijās”, uzsver Vējonis.

(papildināta ar Igaunijas ziņu sākumā)

Komentāri (46)

Ivars Ozols 02.03.2014. 16.24

Kamēr 144 miljoni cilvēku atzīs mafijas vadību par savu prezidentu, vienmēr būs pamats satraukumam.

http://pbs.twimg.com/media/BhuSXbWCEAAX9pY.jpg

+30
0
Atbildēt

5

buchamona 02.03.2014. 15.57

Vējonis: Latvijas iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, mūsu drošību garantē NATO

Rasmusens: Krievija apdraud Eiropas mieru un drošību

:)

+24
-1
Atbildēt

0

Janis 02.03.2014. 15.24

Vējonim vējš galvā.

+21
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu