Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

5
Viens dzejolis

Iesaka rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska


DZEJA.
VIENS DZEJOLIS. MANSARDS. Unikāls dzejas krājums, kurā dzejnieks Aivars Eipurs apkopojis 87 latviešu dzejdaru (jauno un pieredzējušo) 2013.gadā rakstītus dzejoļus. No katra pa vienam. Cik dažādi mums tie poēti! Lasot visu pēc kārtas, mētājies augšā-lejā, augšā-lejā, smaidot, raucot pieri, smejoties, aizdomājoties, skumstot. Brīnišķīgs treniņš uztverei, klātesamībai un spējai sevi veikli pārskaņot uz dažādām notīm.

KINO. DITA RIETUMA. FILM NOIR. DIENAS GRĀMATA. Apjomīga un izsmeļoša monogrāfija par film noir (netulkojams jēdziens) izveidošanos un attīstību, kas aizrāva pat mani – cilvēku, kuram par filmām mīļākas tomēr grāmatas un mūzika. Izsmeļoša analīze un vairāki pārsteigumi, it īpaši latviešu filmu vidū. Katrā ziņā grāmata man rosināja noskatīties daudz vēl neredzētu filmu un lika vērīgāk apdomāt film noir elementu parādīšanos tajās filmās, kuras jau redzētas. 

POPULĀRĀ ZINĀTNE. ŽILS ĒRIKS SERALINI.ĢENĒTISKI MODIFICĒTI ORGANISMI, KAS MAINA PASAULI. JĀŅA ROZES APGĀDS. Esmu zaļi domājoša persona. Šajā grāmatā tikai guvu apstiprinājumu tam, kas man šķiet pareizi. Taču ieteiktu to izlasīt arī ĢMO kaislīgiem aizstāvjiem un tiem, kam nav viedokļa. Grāmata rosina darbināt smadzenes, domāt līdzi un vērtēt. Un tas vien jau ir veselīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu