Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Filomena
Kristīne Simsone

 


oooo
 Viņa / Her. Lai cik ķerta šķistu filmas ideja par cilvēka un mākslīgā intelekta attiecībām (turklāt romantiskām), režisors Spaiks Džounss ar šo lenti patīkami pārsteidz. Viņa ir smalka, dzīvei pietuvināta sci-fi drāma, kas portretē sabiedrības pieaugošo abstrahēšanos no reālas komunikācijas, priekšroku dodot virtuālajai realitātei. Oriģināls kinodarbs ar spēcīgu pēcgaršu par cilvēciskā un mākslīgi radītā atšķirībām un paradoksālā kārtā arī saplūšanu. Vākīna Fīniksa kārtējā lieliskā loma. Kino no 28.februāra.

oooo Filomena / Philomena.Oskarotās drāmas par Elizabeti II Karaliene režisors Stīvens Frīrss no nesenas pagātnes izracis emocionālu stāstu par Filomenu Lī – īru sievieti, kura pusgadsimtu pavadījusi sava ārlaulībā dzimušā un katoļu mūķeņu pārdotā dēla meklējumos. Frīrss tandēmā ar scenāristu, arī vienu no galvenajiem Filomenas aktieriem Stīvu Kūganu, titulvarones stāstu izstāsta sirsnīgā vienkāršībā, turoties pie reālās dzīves piezemētības, nevis kino tik izplatītajiem dramaturģiskajiem pārspīlējumiem. Baudāma, nepretencioza skatāmviela, par kuras harismātismu jāpateicas izcilajai Džūdijai Denčai titullomā. Kino no 28.februāra.

ooo Izdzīvojušais / Lone Survivor. Lai gan Izdzīvojušais nav tajā spēka un meistarības līmenī, kādā bija, piemēram, Katrīnas Bigelovas Sapieris un Operācija «30 pēc pusnakts», šī mūsdienu kara drāma nav peļams sava žanra eksemplārs. Īpaši derēs tiem, kuriem netraucē amerikāniskais patoss, un tiem, kas kara filmās novērtē «batāliju ainas» bez stratēģijas piemaisījuma, jo lente ar nepagurstoši intensīvu spriedzes dramaturģiju dramatizē deviņus gadus senu Afganistānā notikušu cīniņu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu