Austrijas iestādes meklēšanā esošajam Vaškevičam norīko apsardzi • IR.lv

Austrijas iestādes meklēšanā esošajam Vaškevičam norīko apsardzi

26
Vladimirs Vaškevičs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Advokāts: Austrijas tiesa neizpauž slimnīcas nosaukumu drošības apsvērumu dēļ

Pēc Austrijas iestāžu lēmuma kukuļdošanā apsūdzētajam un no amata atstādinātajam Finanšu ministrijas (FM) ierēdnim Vladimiram Vaškevičam Austrijā norīkota apsardze.

“Mums pieejamā informācija liecina, ka Vladimirs Vaškevičs patlaban atrodas vispārēja tipa slimnīcā, turklāt Austrijas tiesa ir lēmusi, ka Vaškeviča drošības apsvērumu dēļ konkrēts slimnīcas nosaukums nav izpaužams. Vaškevičam ir piemērota apsardze,” aģentūrai LETA norādīja Vaškeviča advokāts Oskars Rode.

Atbilstoši procesuālajai kārtībai tagad tiek gatavota Austrijas dežurējošā tiesneša lēmuma pārsūdzība, lai atjaunotu iepriekšējo ārstēšanas režīmu. Tāpat tiek gatavota sūdzība Eiropas Cilvēktiesību tiesā, lai atceltu Rīgas apgabaltiesas lēmumu par drošības līdzekļa maiņu, norādīja Rode.

Valsts policija apstiprina, ka ir saņēmusi uzdevumu izsludināt starptautiskajā meklēšanā Vaškeviču.

Rode jau iepriekš atzina, ka Vaškevičs atrodas Austrijā, kur turpina ārstēties stacionārā, un pēc lēmuma pieņemšanas par apcietinājuma piemērošanu viņš nav mainījis savu ārstēšanās vietu. Vaškevičs nekad nav izvairījies no tiesas, gluži pretēji – viņš vienmēr ir sadarbojies ar tiesu tik, cik to ir pieļāvis viņa veselības stāvoklis, apgalvoja advokāts.

Savukārt pirmdienas vakarā Rode informēja, ka atbilstoši Austrijas dežurējošā tiesneša lēmumam un tiesas medicīnas eksperta slēdzienam, kas apstiprināja līdzšinējo Vladimira Vaškeviča diagnozi, 21.februāra vakarā viņš no slimnīcas, kur ārstējās līdz šim, pārvietots uz citu slimnīcu. Pēc Rodes teiktā, tas noticis, pamatojoties uz Eiropas orderi, kas Austrijā saņemts ceturtdien, 20.februārī.

Patlaban tiekot gatavota tiesas lēmuma pārsūdzība, lai panāktu Vaškeviča iepriekšējā ārstēšanas režīma atjaunošanu. Sagaidāms, ka tiesas lēmums par turpmāko Vaškeviča atrašanās vietu tiks pieņemts šīs nedēļas laikā.

Advokāti gatavo arī sūdzību iesniegšanai Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Rode apgalvoja, ka šajā sūdzībā būs ietverta informācija par to, ka “iepriekš Latvijas drošībsargājošās iestādes ir sniegušas nepatiesu informāciju Austrijas varas iestādēm, piedēvējot Vaškevičam smagākus apsūdzības pantus”.

Augstākā tiesa (AT) 20.janvārī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas lēmumu grozīt drošības līdzekli uz apcietinājumu kukuļdošanā apsūdzētajam un savulaik noziedznieku sarīkotā sprādzienā cietušajam Vaškevičam.

Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi – aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Kā skaidroja Vaškeviča advokāte Jeļena Kvjatkovska, Vaškevičs devās uz Austriju un to atļāva tiesa, taču nepieciešamība ārstēties radās tikai tāpēc, ka Austrijā spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, kādēļ bija nepieciešama akūta operācija un pēc tam ārstēšanās.

 

Komentāri (26)

ligakalnina 25.02.2014. 19.28

Kārtējais izcilās Latvijas tiesībsarg. sistēmas “panākums”, kārtējai augsta ranga blēdis, kuru izlaida no valsts, lai tikai viņš šeit nepasaka to, kas varētu kaitēt ļoti daudziem vēl tagad augstos amatos esošajiem.

+8
0
Atbildēt

0

marchaeva 25.02.2014. 18.48

Lai būtu labàks veselības stāvoklis aizdomās turamā un meklēšanā izsludinātā persona aizmuka no valsts.

Klasika. Nu tad lai tagad izdod tiesāšanai. Cerams, ka pēc Parex ārsti savu sniegumu būs uzlabojuši.

+6
0
Atbildēt

0

Nika 25.02.2014. 20.09

2012 gada aprili es vinu redzeju lidosta Riga. Smaidigs ar sartiem vaidziniem apkart naski staigaja.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu