"Vienotība" oficiāli izvirza Dombrovski par kandidātu EK prezidenta amatam • IR.lv

“Vienotība” oficiāli izvirza Dombrovski par kandidātu EK prezidenta amatam

40
Valdis Dombrovskis. Foto: Kaspars Krafts, F65

EP vēlēšanu kandidātu saraksta augšgalā Dombrovskis, Kalniete, Pabriks

“Vienotības” dome setsdien nolēma izvirzīt bijušo premjeru Valdi Dombrovski kā Eiropas Tautas partijas (ETP) kandidātu Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam.

Domes lēmums bija vienbalsīgs, domnieki arī sveica Dombrovski ar aplausiem. Dombrovski kā vienu no ETP kandidātiem EK prezidenta amatam “Vienotības” domes sēdē izvirzīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, ziņo partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Partijas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu deputātu kandidātu saraksta līderis arī būs Dombrovskis, viņam seko EP deputāte Sandra Kalniete un bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks, lēmusi partijas dome.

Kā nākamie EP vēlēšanu sarakstā iekļauti līdzšinējie EP deputāti Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, satiksmes ministra padomniece Karina Korna un Saeimas deputāts Andrejs Judins, bet kandidātu saraksta pirmo desmitu noslēdz partijas Jaunatnes organizācijas pārstāvis Krišjānis Bušs.

Ar 11.numuru sarakstā kandidēs Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs, kam seko partijas reģionu pārstāves Elga Zēģele un Anna Broka, savukārt sarakstu noslēgs Anna Buša, Ārpolitikas institūta asociētais pētnieks, bijušais Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis un Rīgas domes deputāts Pēteris Viņķelis.

Uzrunājot domes pārstāvjus, EP vēlēšanu saraksta līderis Valdis Dombrovskis norādīja, ka galvenās nākamā sasaukuma ES institūciju prioritātes būs jaunu darba vietu radīšana, vienotā tirgus stiprināšana, ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes un godīgākas konkurences nodrošināšana ES.

“Esmu pārliecināts, ka „Vienotība” gaidāmajās EP vēlēšanās piedāvās visspēcīgāko un profesionālāko komandu, kas, pārstāvot EP lielāko un ietekmīgāko – ETP grupu, spēs šos jautājumus risināt un uzturēt ES dienaskārtībā, nodrošinot, ka Latvijas pozīciju EP sadzird un ņem vērā,” uzsvēra Dombrovskis.

Februārī tika atklāta ETP iekšējā kandidātu pieteikšana EK prezidenta amatam. Lai iegūtu šādu nomināciju, nepieciešams saņemt savas nacionālās valsts partijas izvirzījumu, kā arī saņemt nomināciju no divām citām ES dalībvalstu partijām, kuras ir pārstāvētas ETP partiju grupās. Dombrovska kandidatūrai atbalstu jau pauduši kolēģi no Lietuvas un Igaunijas.

Plānots, ka 5.martā kandidātu pieteikšanās termiņš noslēgsies, dienu vēlāk partijas politiskā asambleja lems par to, kurus no kandidātiem piedāvāt partijas kongresam balsojumam, kas plānots 7.martā.

 

Komentāri (40)

mjantons 15.02.2014. 15.30

Piedalīties sacensībā par portfeli ir goda lieta un Baltijas valstu atbalsts ir teicama lieta. Dombrovskis jau paziņoja, ka iekšējais tirgus ir prioritāte. Bet te ir nopietna problēma, kura var būt Dombtrovskim skelets skapī. Tas ir valdības likumdošanas ieniciatīva iedzīt ķīli Baltijas valstu gāzes tirgū un liegt Latvijas lielākajiem gāzes patērētājiem pieeju Klaipēdas LNG termināļa piegādes alternatīvām. Ja V nenokritīs migla no acīm, kandidāts nokļūs neapskaužamā situācijā. Parunājiet par šo gāzes sāgu ar kaimiņiem un tiem, kuri domā par iekšējo tirgu un attiecībām ar trešām valstīm.

+10
-1
Atbildēt

4

    kristrun > mjantons 15.02.2014. 18.38

    Mums jau nekas cits, kā sacensība par portfeļiem, nenotiek. Cik nu tur tā goda…

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Antra > mjantons 15.02.2014. 18.49

    Juris Ozoliņš

    Bet te ir nopietna problēma, kura var būt Dombtrovskim skelets skapī.

    Vai valdības attieksme pret AB, PV, LM, UA un viņa paša izrēķināšanās ar Grendes kundzi par skeletu kolekciju vēl skaļi nebrēca? Ak jā, vēl Sprūdža no valsts kases izreketētie un Dombrovska akceptētie 16 miljoni “skonto būvei”

    http://www.pietiek.com/raksti/varam_plano_maksat_par_buvnieka_kludam_16_miljonus_eiro

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > mjantons 16.02.2014. 06.45

    Tas ir valdības likumdošanas ieniciatīva iedzīt ķīli Baltijas valstu gāzes tirgū un liegt Latvijas lielākajiem gāzes patērētājiem pieeju Klaipēdas LNG termināļa piegādes alternatīvām.

    _______________________

    Kādu vērtējumu pelnījusi šāda “iniciatīva”? Noziegums, nodevība?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lauris > mjantons 15.02.2014. 16.01

    > Juris Ozoliņš

    Varat pastāstīt sīkāk par iedzīto ķīli starp Baltijas valstīm?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Malda 16.02.2014. 01.46

inta_s 15.02.2014. 18.46

Vai Dombrovskis vēlas ES tālāku centralizāciju un to ka Brisele lemj par valstu nacionālo fiskālo politiku, tas ir, apstiprina budžeta likumu – tādējādi valstis zaudē faktiski pilnībā savu neatkarību?

+3
-6
Atbildēt

1

    Malda > inta_s 16.02.2014. 00.00

    Un tagadējā situācijā viss ir pilnīgi normāli? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu