Kažociņš: Uzbrukums bija ļoti specifiski man personīgi • IR.lv

Kažociņš: Uzbrukums bija ļoti specifiski man personīgi

39
Jānis Kažociņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Bijušais SAB vadītājs norāda, ka tas nav bijis laupīšanas vai nejaušs uzbrukums

Bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš uzskata, ka janvārī piedzīvotais uzbrukums gaišā dienas laikā “bija ļoti specifiski man personīgi, un, visticamāk, saistīts ar darbībām, kamēr es vēl biju SAB direktors”.

Sarunā ar žurnālu “Ir” Kažociņš teic, ka divu vīriešu uzbrukums noteikti nebija saistīts ar zādzību vai kādu nejaušību. Tam bijis sakars ar viņa darbošanos savulaik SAB, turklāt tas nav bijis “kādas valsts inscenēts”.

Tomēr vairāk neko Kažociņš par izmeklēšanu nevar pastāstīt “Ir”, jo viņam kā cietušajam nav tiesību par to ko zināt.

Kā jau ziņots, 22.janvārī notika uzbrukums Kažociņam. Uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas. Par notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) ir pārliecināts, ka uzbrukums Kažociņam nav bijis parasts huligānisms vai laupīšana, bet veikts krietni nopietnāku iemeslu dēļ.

“Uzbrukums Kažociņam ir nopietns signāls, ka Latvijā eksistē spēki, kam ir vēlēšanās ietekmēt mūsu valsts drošību,” medijiem savulaik teica Zatlers.

Savukārt LTV šonedēļ ziņoja, ka kāds policists, kurš tobrīd nav pildījis dienesta pienākumus, ar automašīnu braucis garām vietai, kur notika uzbrukums Kažociņam. Policijā gan norāda, ka likumsargs notikuma vietā bijis mirkli pēc uzbrukuma, taču netiek atklāts, kādas liecības policists sniedzis.

Tāpat policijā uzsver, ka šajā lietā ir vairāki liecinieki – dažādu profesiju pārstāvji, kas notikuma vietā bijuši pirms un pēc uzbrukuma.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers gan pirms neilga laika LTV raidījumā “1:1” teica, ka notikušā aculiecinieku praktiski nav. “Lai arī uzbrukums notika gaišā dienas laikā, aculiecinieku nav nemaz, vai to liecības ir tādas, kuras nekādu labumu izmeklēšanai nav devušas,” teica Kalnmeiers.

Žurnāla “Ir” sarunu ar Kažociņu lasiet šeit.

 

Komentāri (39)

austrisv 13.02.2014. 09.57

Vajadzēja gan SC, jo SAB savulaik nedeva pielaides ne SC Urbim, ne Elksniņam, ne viņu prezidenta kandidātei Sudrabai.

Vienmēr skatāmies , kam tas bija izdevīgi, jo, ja nav izdevīgi, tad priekš kam tāda nelietība.

Ta staču skaidrs, manuprāt.

Re, Reinikam neviens neuzbrūk, jo Reiniks ir pilnīgi tukša vieta Latvija sdrošibas jautājumos. Par velti saņem algu viņa aizdomīgo neko nedarītāju kantoris.

+5
0
Atbildēt

3

    efeja60 > austrisv 13.02.2014. 10.00

    SC arī neko nevajag – pa premjeru negribēja iet ne Urbanovičs, ne Ušakovs.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 14.02.2014. 10.34

    Vai tad Reirim un Brigmanim ir dota pielaide seviški slepeniem NATO dokumentiem???

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 13.02.2014. 11.46

    Bet. Kā arV Reiru un Brigmani?:):):)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 13.02.2014. 07.00

Ja tā būtu čečeņu atriebība, tā izskatītos nedaudz savādāk, šie zēni ar piekaušanu neāksās, un, diezin vai, viņš tad b’ūtu dzīvs.

Kalnmeijers nekad neko nezina, neko nav redzējis, utt., mums valstī nav ģenerālprokurors, ir ZZS un PLL ielikta parodija uz ģenerālprokuroru, jo taisni tādu tiem vajadzēja, tāpat, kā šo pašu politisko spēku ieliktā blēdīgā parodija uz AT priekšsēdētāju, taisni Bickovics izlaida “Futbolu” nākamajā dienā pēc apcietināšanas, tāpat gan, kā parodija uz DP.

+6
-2
Atbildēt

0

inesite15 09.07.2014. 23.35

Uzbrukjums PAŠAI LATVIJAS DROŠĪBAI !!! – Bet mumsim ira stipri balsti . Viss OK .

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu